Mange av de mest fremgangsrike menneskene i vår tid mediterer. Det er fordi meditasjon bl.a. øker kreativiteten, gir øket overskuddog lavere stressvivå.

Stress er helseskadelig. I tillegg forringer stress vår livskvalitet.
Det merker vi på oss. Stresset setter seg i kroppen i form av muskelspenninger. Stress kan også gi vektproblemer.

Det er derfor viktig for oss å bli kvitt mest mulig stress slik at det ikke preger vår hverdag.

I India ser vi ofte indere sitte og beundre solnedgangen på stranden. Lenge kan de sitte der. “Finne roen” kaller vi det. Inderne kaller det meditasjon.

I Vesten har vi fått inntrykket av at meditasjon går ut på å gjenta et “mystisk” mantra - eller lyd - igjen og igjen for å oppnå en tilstand av dyp hvile. Dette mantraet tildeles ofte etter et kostbart kurs ofte omkranset av indiske ritualer eller psykologiske forklaringer.

Mantra-meditasjon er bare en av mange måter å meditere på.

Du kan gjøre disse øvelsen hjemme eller ute i naturen. Du kan meditere i ti minutter eller en halv time alt etter hva som passer deg best. Kanskje 20 min?

Du kan sitte i stillhet. Eller du kan ha på dempet klassisk musikk eller naturlyder (f.eks. regn som faller, bølger på stranden, bekk som sildrer etc.) som virker rolig og harmoniserende på deg. Velg det som passe deg best. Til å begynne med anbefales å sitte i stillhet. Når du blir mer trent kan du meditere på bussen, toget, flyet eller hvor som helst du ønsker.

Du kan også gjøre opptak av egne beroligende lyder, instruksjoner eller positive affirmasjoner og spille dem av når du mediterer. Her er mulighetene mange.

Har du ikke meditert tidligere så start med kurs 1 ta deretter kurs 2 og til sist kurs 3:

https://helping.no/meditasjonskurs-1-meditasjon-med-pusteteknikk

https://helping.no/meditasjonskurs-2-mantra-meditasjon

https://helping.no/meditasjonskurs-3-mantra-meditasjon-med-pusteteknikk

https://helping.no/gratis-yoga-instruksjoner