Hund
Hunden er av mange beskrevet som den beste pille mot ensomhet. Den er ofte leken og vil kose meg deg, den gir deg hengivenhet og nærhet. Du gir god omsorg tilbake om hunden skal ha det godt hos deg.

Hunder passer ikke for alle, men er det lov å ha dyr der du bor og forholdene ligger til rette for hund? Er du glad i hunder?

Les deg opp på hunder og bli kjent med hva det innebærer å ha hund og det er mange hunderaser å velge i.

Har du venner eller familie som kan passen hunden når du ikke kan ha den med deg?

Når hunden kommer i huset ditt så vær klar over at dette er en glad og hengivende venn som vil være din trofaste følgesvenn i hele sin levetid - som er ca 15 år for mange hunder. Du tar da på deg et ansvar for at hunden også skal ha et godt liv. Det forplikter.

Men spillereglene for oppførsel må drilles inn fra første stund. Her er påmelding til valpe-kurs en flott ting for begge. Hunden lærer hvordan den skal oppføre seg og du lærer mer om hunder.

Stryk pelsen og snakk vennlig til den. Hunden knytter seg til deg og er din så lenge den lever. Til gjengjeld må du gi den et skikkelig valpe-oppdragelse og gi den rett mat så den holder seg sunn. Og følge den opp med mosjon, vaksiner mm..

Blir det umulig for deg å ha hunden er det ikke et godt alternativ å ta den til dyrlegen for avliving. Omplasser hunden til andre dyrevenner.

Det er to måter å skaffe seg hund på. Få den som valp og ta bryet med å gjøre den raskt renslig innendørs. Det andre er å skaffe seg en hund som har mistet sin eier av en eller annen grunn og trenger et nytt hjem. Omplasserte hunder kan være en god løsning. Og en like god og hengiven venn.

Hvordan du skaffer deg hund , oppdrar den og steller den finnes menge god tips på nett.

En katt mot ensomhet er også et godt alternativ.

Takknemlighet
Skriv dagbok om det du er takknemlig for! Kjøp en papirbok med god plass så blir denne boka privat. Hver dag skriver du ned hva som er positivt i livet ditt. Dermed fokuserer du på det positive i livet og det som ikke er positivt gir du dermed mindre oppmerksomhet.

Dette kan høres banalt ut, men kraften i å fokusere på det positive i livet er sterk.
Referanse;
https://helping.no/test-av-filmen-boka-the-secret-eller-hemmeligheten-oppskriften-p%C3%A5-det-gode-li

Naturen
Det er kjent at å være i naturen er harmoniserende for kropp og sinn, men det gjelder også ensomhet. Fordi ensomhet har ofte elementer av depresjon og sorg. Bevisstheten din trekkes mot naturens mangfold og skjønnhet. Det påvirker sinnet ditt som da oftest filtrerer bort stress. Legg merke til at mennesker som ikke kjenner hverandre oftere snakker sammen når de treffes i skogen eller på fjellet. De hilser. Dette i sterkere grad enn i bymiljøet.
Regelmessige naturopplevelser kanskje med en bekjent, eller at du melder deg på grupper eller besøkstjenester der du kan oppleve naturen sammen med en annen. Eller bare det å være alene i den vakre stilheten - som slett ikke er stilhet, men mange beroligende lyder av vind og vann samt fugler og dyr. Du kan kombinere naturopplevelsen med trim eller meditasjon for å nevne noe. Du kan ta del i fellesturer som friluftsorganisasjoner arrangerer - særlig er Turistforeningens fjellvandring populært.
Kanskje er det mobilen som gjør deg ensom. Fordi det er så mye bedre å være der med den du snakker med …….

https://helping.no/natur-som-lykkepille
https://helping.no/meditasjonskurs-introduksjon
https://helping.no/depresjon

Hobby
Hva er du interessert i? Plukke sopp? Bygge modelljernbane? Skru på bilen? Du kan gjøre mye selv for å få nye venner innen dine interesser. Ta kontakt på nett med en annen sopplukker for å spørre om spesifikke ting ved hobbyen. Eget initiativ er nøkkelen til å bryte ut av ensomheten. Det initiativet springer ut at dine tanker om deg selv: At du ser på deg selv som et menneske med egenverdi og likeverd. Dette kan du utvikle ved å jobbe med dine tanker om deg selv bla a. ved hjelp av visualisering:
https://helping.no/visualisering