Slik sparer du penger
Sjekk om du har det rimeligste tilbud innen bank og forsikring på: www.finansportalen.no

Sjekk om du har rimeligst strømtilbud på: www.konkurransetilsynet.no

Sjekk om du har det rimeligste tele- og mobil-tilbudet på: www.telepriser.no

Slik fungerer økonomien:
Ray Dalio forklare deg personlig økonomi og samfunnsøkonomi enkelt og lettfattelig: http://youtu.be/PHe0bXAIuk0

Aksjekjøp?
Når skal du kjøpe aksjer? Når aksjer og aksjefond markedsføres på det heteste er mange interesserte i å kjøpe og aksjekursene er høye.

Det er ofte små-sparerne som da kaster seg inn i markedet som følge av pågående markedsføring. Men er det rett tidspunkt å kjøpe aksjer og aksjeandeler når prisene er høye og kurvene har i lengre tid peket oppover? Ser du bakover i tid er svaret nei.

Den beste fortjenesten oppnår du når markedet har sunket en stund og kursene er lave. Da er der ingen offensiv markedsføring av aksjer og aksjefond. Da skriver pressen om store tap i aksjemarkedet og få privatkunder ønsker derfor å kjøpe. Små-sparere selger sine aksjer og aksjefondsandeler med store tap.

Det er da de profesjonelle aktørene går med tyngde inn i markedet med sine aksjeoppkjøp til lave kurser: For de vet at kursene vil gå opp senere og de har mye å tjene på å kjøpe. De vurderer tidspunktet nøye: Når er markedet på det laveste før oppgangen?

Låne billig til huskjøp av staten?
Statens pensjonskasse har gunstigere lån ved bl.a. boligkjøp enn de private bankene. Er du offentlig ansatt bør du sjekke mulighetene her.

Ung hus-kjøper
Husbankens gunstige startlån ved første boligkjøp. Dette er et gunstig lån som kan hjelpe deg igang med en gunstig finansiering av din første bolig. Les mer om betingelsene:
husbanken.no/lan/soke-startlan/

Helårs reiseforsikring
er den billigste og beste løsningen også på korte reiser. Helårs reiseforsikring dekker deg vanligvis når du er utenfor hjemkommunen hele året. Reiseforsikring som selges sammen med reisen hos reisebyrået er betydelig dyrere enn helårs reise-forsikring. Stol ikke på at reise-forsikringen på kredittkortet dekker deg fullt ut.

Hold forsikringsselskapene i ørene
Sjekk alltid premien på dine forsikringer.

Det er mye penger å tjene på å sjekke prisene på dine forsikringer. Særlig ved hvert hovedforfall. I god tid før hovedforfall bør du sjekke prisene ved å ta en telefon eller nettsjekk til flere andre selskap der du ber om et tilbud på ditt forsikringsbehov. En av våre redaksjons-medarbeidere sparte mer enn fem tusen kroner i forsikringspremie ved siste pris-sammenlikning på hus, bil og båt.

Prisene på ditt forsikringsbehov stiger hvert år. De fleste forsikrings-selskaper er ivrige med å plusse på litt mer hver gang forsikringspremien din går opp. Om du ikke ønsker å skifte selskap kan du konfrontere ditt selskap med konkurrentenes priser. Dette fører ofte til at du får premiereduksjon der du er.

Forhør deg også med venner og kjente om de er fornøyd med selskapet du vurderer å skifte til. Det er når du trenger skadeoppgjør at du erfarer hvor godt forsikret du egentlig er. Det er enkelt å skifte selskap: Ditt nye selskap gjør hele jobben for deg.

Post- og teletilsynet har nettstedet:
www.telepriser.no
hvor du kan gjøre prissammenlikninger på leverandører av bredbånd.

Annonser:
www.nettavisen.no/kredittkort
www.nettavisen.no/forbrukslån

https://coinweb.no