Kjøpe båt i Sverige?

Båtkjøp i Sverige kan lønne seg. Flere har beregnet prisgevinst på egen import av ny båt fra utlandet: Sjekk derfor prisene i Sverige - kanskje du kan oppfylle båt-drømmen billigere enn du trodde?

Når du kjøper ny båt i Sverige får du refundert den svenske momsen, men må betale norsk moms og hk-avgift på den norske grensen.

Her er link til en av svenske nettsteder for nye og brukte båter:
http://batnet.se

Husk at når du importerer ny båt fra områder med moms får du refundert momsen fra f.eks. Sverige eller Tyskland.

Norske avgifter på import sjekk: www.toll.no

Importere båt fra USA?

Importeres båten direkte fra USA finnes flere kjente merker. Et regne-eksempel:
En beregning viser at det kan være mye å spare på egenimport av en ny Bayliner 175 bowrider (http://www.bayliner.com/_usca/index.php?gclid=) i forhold til forhandlerpris i Norge hvor prisen er ca 200.000 kroner. I USA koster denne båten ca. 10.000 US$ fra produsent.. Med frakt, CE-merking, moms og hk-avgift innregnet vil båten bli billigere.

Bayliner 180
Undersøk nøye båtens kvalitet og spesifikasjoner før du handler. Eksemplet Bayliner 180 vurderes slik: Bayliner 180 ble vurdert sammen med de øvrige bowrider-båtene i vår bowrider-test, men diskvalifisert i den endelige avgjørelsen først og fremst fordi den ikke er selvlensende og i tillegg mangler flere av de løsningene bowriderne i denne testen har og som er tilpasset norsk forhold. Bl.a. stiller vi et spørsmål ved kvaliteten på det heldekkende stoff-interiøret i en båt som ikke leveres med heldekkende kalesje som standard. Der er kopp-holdere på dekk uten dekke over og med drenasje ned i båten m.m.: Tåler denne båten en regnfull norsk sommersesong uten å mugge? Videre mangler båten dreggluke akter hvilket gir muligheter for mye søl innabords i stoffinteriøret. Bayliners tidligere modeller som ble importert til Norge har ikke alltid vist seg å ha god kvalitet. Tiden vil vise om de nye båtene fra Bayliner nå er blitt bedre.

Importerer du båt fra USA må du regne med en frakttid på ca. 8 uker fra båten sendes fra USA som skipsfrakt til den er i Norge.

Ofte får du båthenger med på kjøpet i USA. Kjøper du båt sammen med andre båtkjøpere du kjenner kan du kanskje få rimeligere priser og frakt? Pass på å ha klare, ryddige avtaler med klare spesifiserte priser på alt du trenger i båten og til båten med seriøse selgere så du ikke blir lurt.

Norske avgifter på import sjekk: www.toll.no

Tips fra leser:

Importer AMT fra Finland

Hei,
jeg ser at du er misfornøyd med at det ikke går an å kjøpe AMT uten motor. Det løste jeg ved å kjøpe min 185 BR i Finland (på Åland) uten motor, og importere selv. Det gikk knirkefritt, og jeg har satt på en Evinrude E-Tec 150 HO som gir en toppfart på drøyt 50 knop. Dette er motor som båten takler godt og uproblematisk, og som har vært en god match. En kjenning har gjort det samme, etter min anbefaling, og satte på en Evinrude E-Tec 115 HO som gir 42-43 knop.
Med vennlig hilsen T. W.

Ikke kjøp båt med treverk fra fredet regnskog!
Vi kjenner alle til at regnskogen i Sør-Amerika er avgjørende viktig for jordklodens helsetilstand: Denne grønne lungen ved Amazonas renser store mengder forurenset luft og hele klodens helsetilstand er avhengig av denne såkalte fotosyntesen i dette store skogområdet. Skogen er vårt eneste vern mot forurensningen som alt er sluppet ut: Mer forurensning fører til flere naturkatastrofer og ekstrem-vær.

Denne grønne lungen i Amazonas minker for hvert år mens forurensningen på kloden stiger. Gjør det du kan ved ikke å kjøpe tresorter som ulovlig blir hugget i fredet området.

Har du den miste mistanke om at teaken til båt-innredningen er fra regnskog så la være å kjøpe. Ikke tro på den vanlige bløffen om at dette er "plantasje-treverk". Gi ditt bidrag til at vi får en friskere klode. Ikke kjøp dette treverket!