Det er viktig å lese for barn i førskolealder. Slik lærer de å forstå poenget med å lære å lese og skrive når de begynner på skolen - i en media-tid der mye kommer til dem via TV, mobil, spill og film.

Boka har kvaliteter som TV og film mangler. Nyt en fortrolig kosestunden med barna - med ei god bok i sofakroken eller som “godnatt-historie”. Opplev den nærhet og fortrolighet som boka kan gi.

Denne personlige kontakten er avgjørende viktig for forholdet mellom deg og barnet ditt. Ikke en gang imellom: Gjør det til en rutine som barna gleder seg til og som blir en trygg omgivelse for den gode samtalen og spørsmålene som ikke slipper ut i den daglige rutinen. Har du ikke tid? Er tidsklemme for plagsom? Vil du heller se på TV og la barnet lese en bok selv? Det er ikke det samme…..

Dette er poenget med at helping.no nå frigir en barneboka “Aima” til deg som har omsorg for barnas oppvekst og velvære. Kanskje det kan inspirere deg til å lese flere barnebøker?

Bruk tid på å samtale med barna om bøkene. Bruk tid med barna. De er nye i verden og lurer på mye som er en selvfølge for deg.