De fleste ankommer med tog. Mange for å sykle Rallarveien fra Finse til Flåm hele 57 km - kortere eller lengre. Bergensbanen tar velvillig sykkelen med hvis du tar tog tilbake til Finse. Eller reiser videre.

Med årene har Rallarveien blitt oppgradert med grus så det er mulig for folk å sykle på egne, vanlige sykler. Også sykkel-utleiebedriftene gjør det bra og gir god service med ny-overhalte sykler for problemfri tur.

Populariteten har økt prisene betydelig både på hotell og sykkelleie og dette er nå god butikk og sesongen er hektisk og over lengre tid internasjonalt kjent. For familier med flere barn kan en slik tur bli litt i dyreste laget.

Turistforeningens hytte på Finse er et billigere tilbud med dertil enklere standard.

Naturopplevelse i høyfjellet er Finses hovedprodukt samt historikk så langt tilbake som jernbanens eksistens.

Fjellvandring: Herfra kan du gå rundt Hardangerjøkulen til Vøringsfossen på den andre siden og en rekke andre populære turistløyper - eller gå langs Rallarveien.

Smør niste på hytta før du går. Her er det langt mellom spisemuligheter: Du er i høyfjellet. Nyt den fantastiske naturen - og er du heldig så nyter du naturen i oppholdsvær.

Som en kuriositet kan nevnes at "Star Wars" innspilling av filmen "Frostplaneten" ble spilt inn her en iskald periode i februar 1978 og fans fra hele verden valfarter til stedet for jubileum hvert år. Det opplyser Gregory A. Dupre som hadde ansvaret for filmopptakene på filmen her. Han hylles av fansen og har jobbet ivrig med autografskriving de gangene han har deltatt på jubileer her.

Åpningstidene følger sesongen: Hotellet stenges om vinteren. Uvitende utlendinger som tror hotellet er åpent hele året tar en stor risiko ved å gå av toget her. Her er så værhardt at Finse er nærmest avfolket om vinteren. Kun folk til jernbanedriften.

https://finse1hoyell222.no/nb/