Euro NCAPs sikkerhetstest av biler:

NCAPs sikkerhetstest har konsentrert seg spesielt om nakkeslengskader fordi dette er alvorlige og kostbare skader for den enkelte og for samfunnet. Her linkes til NCAPs sikkerhets-liste over de beste bilene, de middelmådige og verstingene når det gjelder nakkesleng-beskyttelse.

BIlenes beskyttelse mot nakkesleng (whiplash) er svært forskjellig. Noen nakkestøtter/seter er godt egnet til å beskytte deg mot nakkesleng andre ikke. Dette er viktig informasjon når du velger bil. Listen oppdateres fortløpende slik at du også finner de nyeste modellen som er i salg nå. Det er verd å merke seg at det kun er nakkestøttene i forsetene som er testet. Det kan være stor forskjell på nakkestøtter framme og i baksetet:

Les det mest oppdaterte
Denne nettlinken oppdateres fortløpende på
www.euroncap.com/whiplash.aspx

Undersøkelsen bekrefter at ulike bilmodeller og årganger innen samme bilmerke har ulik kvalitet. Bilmerker med flere gode modeller er bl.a. Volvo, BMW, m.fl. har både gode og dårlige resultater på denne listen. Sjekk derfor den konkrete modellen du har eller ønsker deg. på linken over direkte hos NCAP.

Ikke kjøp bilene nederst på listen.
Samtidig er det bilmerker som utmerker seg negativt med dårligst beskyttelse mot nakkesleng: Dette er biler som ikke holder mål m.h.p. sikkerhet og som må karakteriseres som et dårlig kjøp.