Følgende ingredienser må til:
Kjøttdeig ca. 500gram til 9 kjøttkaker
Stekeolje f.eks. solsikkeolje eller margarin
Kavring eller mel.
Salt
Pepper
Ingefær
Egg 1 - 2 stk.
Vann eller melk
Løk eller hvitløk
Slik gjør du det:

Legg kjøttdeigen i en bolle

Tilsett: 1 eller 2 egg. Knus 5 til 7 kavringer ved å gni dem mot hverandre eller knuse dem. Tilpass mengde salt. pepper og ingefærpulver etter smak. 2 spiseskjeer melk eller vann. Ønsker du hvitløk i kjøttkakene så skjær opp en hvitløkbåt og hakk den litt opp før du legger den i bollen. Rør om eller kna deigen med rene hender.

Finn fram en stor stekepanne helst av jern. Det gir best resultat.

Legg margarin eller olje i bunnen panna. Bruker du raps- eller solsikkeolje så har den aller best kvalitet hvis du kjøper den på glassflaske. Oppbevaring av olje i glassflaske er det sunneste alternativet.

Straks panna er varm former du kjøttkakene og legger dem i panna til steking. Litt flatklemte runde former som du steker på begge sider. Hakk opp en løk som du steker ved siden av og maten er klar.

Inntil kjøttkaker kan du lage slysaus: Hell litt vann i panna etter steking og rør litt forsiktig med stekespaden. Hell så blandingen av vann og stekefett i en sausskål og det er serveringsklart.

Inntil kjøttkaker kan du servere grønnsaker, tyttebærsyltetøy, potetsalat, potetmos, kokte poteter eller stekte poteter.

God appetitt.