Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 
Volvo:

Volvo V40

Volvo V70

Volvo 544

Volvo 940

Volvo Amazon

 

Bruktbil: Volvo V40:

God NCAP-test for liten Volvo

Foto: Christoffer Jore Christensen Tekst: Gunnar Christensen

At den "lille" Volvo V40 stakk av med tittelen sikreste bil i sin klassse på NCAP-testen i 2012 er både oppsiktsvekkende og imponerende. For nå er NCAP-testene utvidet og flere sider ved bilens sikkerhet testes nå enn før. I tillegg har bilen flotte kjøreegenskaper og et tiltalende og moderne design utvendig, men bare mørke og triste farger på innredninger.

Ja, alt er vel og bra med V 40 helt til du setter deg inn i baksetet: Det er trangt å komme seg inn og ut og slik sett likner bilen på Mercedes A-klasse. Så i klassen "kompakte familiebiler" finnes konkurrenter som lettere får bestemor inn i baksetet.

Forsetene har Volvokvalitet med god sittekomfort, reguleringer til korsryggstøtte og komfortabel sidestøtte slik du forventer i en større Volvo. Støynivået er meget behagelig for størrelsen. I sum gir dette komfort på langturene og en følelse av å kjøre en større bil.

Prismessig ligger V40 på omtrent samme nivå som Mercedes A-klasse og konkurrerer derfor ikke med Golf som både har større bakseteplass og en lavere prislapp. Det er når du ønsker deg noe mer sporty bil i en høyere komfortklasse enn Golf at du vurderer V40.

Drivstoff-forbruket har tidligere vært Volvos problem. Moderniseringen av motorene hang etter konkurrentene og bl.a. V70-serien ble etter hvert tung å selge på grunn av gammel motorteknologi og høyt drivstoff-forbruk sammenliknet med konkurrentene. Dette endret seg rundt 2008 da ny
motor-teknologi med lavere drivstoff-forbruk kom med Drive-e-serien.

Denne testbilen har et "Helgenen-hvit" karosseri, manuell 6-trinns D2-versjon med 115hk. turbo-diesel med utslipp 94 gram co2 basert på teknologien Drive-e. Hvert bilmerke har sin kode for drivstoffvennlig kjøring og miljøutslipp og nye motoralternativer kommer raskere nå enn tidligere på de fleste bilmerker. Også her hos Volvo: Bilkjøpere er for tiden inne i et stim av stadig nye miljøfornyede motorer på de mest solgte bilene hos de kjente merker som Ford, BMW og Toyota. Her er det viktig å velge rett bil til rett bruk og rett lommebok.

En real handbrekke finner du her i 2013-modellen: Ikke talentløse trykk-kapper som kanskje virker - som i de nyere versjonene. Og her er ryggekamera, ryggesensor, klima, kruisekontrol, multiratt, topp musikkanlegg, bluetooth telefonsystem og city safty for å nevne det meste.

Saab-fabrikkenes skjebne har kanskje satt en støkk i Volvo. Nå er Volvo offensiv både med design og motorteknologi. Før var det nesten bare sikkerheten Volvo jobbet mest med. Også sikkerheten følger godt med: V40 markerte med denne introduksjonen et høyere sikkerhetsnivå enn alle andre biler med bl.a. utvendig airbag i tilfelle påkjørsel av fotgjengere. Flott levert Volvo. Men her går utviklingen fort.....

Sikkerhet Volvo V40

Sikkerheten er ifølge EURO NCAP på toppnivå med 5 stjerner hos - testet i 2012. Nakkesleng-testen er også rangert i kategori blant de beste. www.euroncap.com/results/volvo/v40/485.aspx

Les også: Kompaktbil

Les også:. De beste bilene
 

Innhold

 Bruktbiltest:
 Volvo V40, diesel

 
Fakta om testbilen:

Volvo V40 D2
115 hk turbodiesel
2013 modell.

6-trinns manuell girkasse, Seter i skinn
klimaanlegg og cruise.

 

Bilkjøp

Kjøpe bil?
Før du kjøper

Sikkerhet. Sjekk kollisjonstester og sikkerhetsnivå på bilen
du kjøper: Biltest

Bileiertest: Sjekk
hvor fornøyde andre bilerere er med bilen du vil kjøpe: De beste bilene

Eierskiftekontroll.
Sjekke bilens tekniske tilstand på et uavhengig verksted og få en tilstandsrapport. En EU-kontroll har ikke alle opplysninger du trenger for å vite hva du kjøper.

Sjekke heftelser.
På nettstedet
http://w2.brreg.no/motorvogn/ kan du sjekke heftelser på bilen før du inngår en kjøpsavtale.

Bruk en kjøpekontrakt. Forbrukerrådet har standard kontrakter som har med det du trenger og gode råd på:

 

Bil

Oppdatert 2-2019

©
www.helping.no