Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 
Volvo:

Volvo V40

Volvo V70

Volvo 544

Volvo 940

Volvo Amazon

 

Bruktbiltest: Volvo V70

Av Gunnar Christensen

For mange er bilvalg et spørsmål om følelser. Det er en herlig følelse
å sitte bak rattet i denne bilen. Den oppleves solid og godt skrudd sammen. Flotte kjøreegenskaper. Støysvak dieselmotor. Vidunderlige seter med varme. Varme også i baksetet. Flott lettbetjent musikk-anlegg. Kort sagt en herlig kjøremaskin.

Pris og kvalitet
Testbilen har en toliters diesel på 136 hestekrefter. Det er nok krefter om du har lesset bilen full eller skal dra båten langs landeveien. Ei uke og omkring 90 mil har jeg kjørt bilen langs E 18 og E 39. Kjøring i by og land og på all slag vei. Personlig liker jeg ikke skinnseter som oppleves klamme, men de fleste som kjøper denne bilen velger skinn. 

Bare en ting er trist med denne bilen: Det er prisen. Over fire hundre tusen spenn var drøyt kostet da den ny og bruktprisen er fremdeles stiv selv om modellen er erstattet av nyere og bedre bilmodell. Men så finnes den da med en 109-hesters diesel den gang femti tusen billigere som nok er rimeligere bruktbil.

Men stopp litt: Hvorfor var Volvo eiere på den tiden villige til å gi trehundreogfemti tusen spenn for den rimeligste V70? Når det den gang fantes både Skoda Superb, Ford Mondeo, Toyota Avensis, og flere andre like store kvalitetsbiler med prislapp på omkring tre hundre tusen - altså billigere enn V70. Kan det være den gode sittekomforten, statusfaktoren eller designet?

Kollisjonssikkerhet
Volvos legendariske kollisjonssikkerhet er denne bilen ikke lenger alene om. Alle konkurrentene har oppnådd fem stjerner i den europeiske sikkerhets-testen. Sikkerhet er blitt et satsingsområde i bilindustrien. Forbedringer skjer hele tiden.

Økonomi og miljø
Drivstofforbruket var tidligere en Volvo V70-ulempe: Nå går denne bilen ifølge Volvo på en halvliter diesel på mila hvilket er bra vekta tatt i betrakning. Og miljøprofilen skjerpes for hvert år her som hos alle bilprodusenter......

Test
Bilen ble testet med piggfrie vinterdekk: Det ble en utrygg opplevelse da det kom våt nysnø en dag i testperioden. Piggdekk på denne bilen er derfor absolutt å foretrekke. I vår test brukte bilen 0,6 liter diesel pr. mil på vinterdekk med hovedsakelig "langkjøring".
Denne V70 er imidlertid ubrukelig til øvelseskjøring siden handbrekket betjenes til venstre for rattet.


 

Innhold


- Test: Volvo V70

 
Fakta om testbilen:

Volvo V70 2.0D
med 136 hk fra en firesylindret turbodieselmotor

Modell 2008

God drivstofføkonomi: I vår test brukte bilen 0,6 liter diesel pr. mil på vinterdekk med hovedsakelig "langkjøring".

320 Nm dreiemoment
ved 2000 omdreininger

Sekstrinns manuell girkasse


 Biltest:
Disse bilene kan
redde ditt liv

Stadig flere bilkjøpere vedsetter kollisjons-sikkerhet både ved kjøp
av ny og brukt bil. I dag
kan du få biler i alle størrelser med 5 stjerner
i Euro NCAPs sikkerhetstest.


Oppdatert 2- 2019

©
www.helping.no