Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

Forbrukertest: Tyholmen hotell Clarion , Arendal

På bryggekanten

 Tekst og foto © : Gunnar Christensen

 Tyholmen hotell ligger på en kremtomt med utsyn over havnebassenget. I flere tiår år har dette hotellet hatt byens beste lokaler, kjøkken og service. I tillegg var hotellet et vakkert bygg helt til det tragiske tilbygget til høyre på bildet kom opp og skjemmet arkitekturen. 

Så kom den nye menyen inspirert fra USA og det gode kjøkken ved hotellet er beklageligvis historie. Maten er nå direkte dårlig. Få inn Helstrøm! Skal du ut på en bedre middag i Arendal så velg et annet sted. 

Hotellet er testet i en rekke år til familiebegivenheter som konfirmasjon, bryllup m.m. samt seminarer. Hotellet har i alle år levert med godt kjøkken og god service i trivelige lokaler på bryggekanten. Gjester som har overnattet har vært godt fornøyd med rom og frokost.

Restauranten i hotellet har søndagsstengt hele året, men ved bestilling og et pristillegg kan denne åpnes for gjester også på søndagen.

Hotellet har ikke svømmebasseng, men nærhet til alt i sentrum og gjestehavna med utendørs basseng, preger dette stedet. På gjestehavna finnes også en knøttliten sandstrand og serveringssted,
Pollen med flytende amfiscene - ja hele sentrum.

 Sentrumsnærhet virker også inn på parkerings-forholdene. Selv om hotellet har en egen, liten kjeller med parkeringsplasser så kan det bli trangt når det er godt belegg på kinoen like ved eller ved en av de mange festivalene som er her om sommeren.

Kommer du til Arendal for å oppleve en arkitektonisk Sørlandsidyll så kan du bli skuffet. For flere nybygg i sentrum skjemmer byens totalinntrykk: Som kulturhuset som likner en flyhangard på Gardemoen eller det massive Arena kjøpesenteret for å nevne noen. Søker du en Sørlandsby med en vakker idyllisk arkitektur - da må du til Risør. 

 

Testet i tidsrommet
fra 1982 til 2017


Hotellet gies poeng

med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn:
, dårligst er 1:

Totalinntrykk

Tiltalende hotell med god service og utmerket kjøkken fine lokaliteter på en fantastisk tomt på bryggekanten i Arendal sentrum.

Rom
Ikke testet med overnatting. Det taes derfor forberhold om endringer i rankingen når overnatting er prøvet.

Omgivelser
Et veldrevet hotell på ei sentral, men rolig tomt. i byens sentrum.

Spisestedet Spisestedet er testet en rekke ganger i en pertiode på mer enn 30 år ved flere festlige anledninger som konfirmasjoner, jubileer og brullup. I alle disse årene har kjøkkenet levert utmerket kokkekunst og servicen har alltid vært utmerket. 

Servicen er fremdeles utmerket, men kjøkkenet er en stor skuffelse. Maten heter nå Kitchen & Table og er elendig mat. Sjokkerende at eierne
ikke oppdager dette og reverserer tabben. Nå kjører vi til Strand Hotell på Fevik for en bedre middag og feiring av merkedager.


 


Oppdatert 4 - 2019