Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 
Skoda:

Superb stv.

Skoda-duellen

Octavia stv.

 

 
Volkswagen:

Boble

Caravelle

Golf

Passat

Tiguan

Touran

Up

Rust på VW

 

 

 Bruktbiltest - Skoda Superb stasjonsvogn:

Stor stasjonsvogn

Foto: Christoffer Jore Christensen
Tekst: Gunnar Christensen

Bak rattet i en Skoda Superb blir hukommelsen dårligere: Plutselig husker jeg ikke en eneste Skoda-vits. For denne bilen imponerer. VAG-konsernet har maktet å bygge opp Skoda fra å være et skjellsord til et kvalitetsprodukt som nå har god kundetilfredshet. Med Superb har Skoda fått en stor familiebil. I motsetning til mange andre Skodaer er dette en pen bil. Likevel er det lillebror Octavia som er bestselgeren hos Skoda i Norge.

Etter at Superb kom på markedet med ny modell i 2008 er den imidlertid priset noe oppover slik at den ikke lengre er et så godt kjøp som den da var. VAG-konsernet tilpasser Skodas priser og modeller strategisk i forhold til Volkswagen og Audi. I 2013 fikk denne bilen en facelift.

Selv om karosseriet er mer eller mindre uendret siden 2008 så er motoralternativene endret bl.a. med mer miljøvennlige motorer - såkalt "greenline" hos Skoda.

Dieselmotorene i dagens Superb er langt mer stillegående enn dieselmotorene bilen ble introdusert med. Motorstøyen er nå ikke lengre et problem. Da Superb kom på markedet testet vi utgaven med en to liters dieselmotor som yter 103 KW/140 hk - en motor som bråket betydelig mer enn dagens nye dieselmotorer.

Nå testet vi en 1,8-liters 118kw/160 hk diesel "greenline". Motoren er seig og sterk. Den 6-trinns automat girkassen fungerer fint. Motoren trekker proppfull bil med bagasje og 4 personer og har betydelig mer motorkraft på lager til for eksempel forbikjøringer. Altså mer enn nok motorkraft til vanlig bruk.

Skoda-fabrikken lager nå alle motorene som er i både Volkswagen, Audi og Skoda så VAG-motorene er i likhet med mange andre komponenter, en samproduksjon som gir rasjonell og økonomisk drift og "familielikheter".

Økonomisk
Denne stasjonsvogna er like stor som Audi A6 og er betydelig billigere. Når Skoda Superb i tillegg skårer bra på kundetilfredshet så er dette det beste kjøpet om du ønsker stasjonsvogn med best plass for pengene.

Denne modellen kan leveres med elektrisk åpner av bakluken som ekstrautstyr. Dette er svært praktisk når bakluken er skitten etter kjøreturen. Den kan åpnes med en knapp ved girspaken og lukkes med en knapp i underkant på bakluken.

Superb virker godt skrudd sammen, solid og forutsigbar. Den ligger behagelig på veien. Kjøreopplevelsen er behagelig. Setene er gode med manuell regulerbar korsryggstøtte som er lett å innstille også i fart. Regulerbar korsryggstøtte er standard på alle modeller hvilket er et must.

God beinplass
Alle har svært god beinplass og beinplassen i baksetet er spesielt imponerende ? antakelig størst i denne klassen for europeiske biler.

Men som i alle stasjonsvogner er sittekomforten i midten bak ikke så hyggelig. For en familie på 5 er derfor flerbruksbilene med tre individuelle seter bak et bedre alternativ.

Gjenbruk?
Mange gjenkjenner design fra Volkswagen og Audi på Skoda modeller: Derfor har mange det inntrykk at teknologi og design som først er utprøvd på WV og Audi havner som ?gjenbruk? på Skoda.

Med litt fantasi kan Superb stasjonsvogn likne på en eldre A6 stasjonsvogn som er fikset litt og tilpasset Skodas design. Tidligere Superbmodell kan likne på en Passat fra 1998. Slik sett tror enkelte at Skoda et litt utdatert. Er det ?gammel? teknologi som er brukt? I så er det grunn til å tro at det beste av det som er utprøvd på de andre bilene i konsernet er brukt på Skoda.

Det store spørsmålet på alle VAG biler inklusive Skoda er imidlertid rustproblemet: Rust på VW

Eldre bilkjøpere har problemer med navnet "Skoda": På 60-tallet sa man: "Kjøper du Skoda har du bil for livet for du blir aldri kvitt den." Det er trolig navnet som nå er den største hindringen hos de eldre bilkjøpere med god hukommelse.

Konklusjon.
 Skoda Superb er en stor stasjonsvogn med god kundetilfredshet. Superb har 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstest, appellerer til fornuften og vil få mange kjøpere når den prises rett.

Les også testen store stasjonsvogner.

 

Innhold

 Test:
Skoda Superb stasjonsvogn

 
Fakta om testbilen:

2012 Skoda Superb
Utstyr: "Elegance"

Klimaanlegg, Cruisekontroll,

1,8 liter 118kw/160 hk
 firesylindret turbodiesel
Automat DSG

4x4 med regulerbar bakkeklaring Biltest:
Disse bilene kan
redde ditt liv

Stadig flere bilkjøpere vedsetter kollisjons-sikkerhet både ved kjøp
av ny og brukt bil. I dag
kan du få biler i alle størrelser med 5 stjerner
i Euro NCAPs sikkerhetstest.


Bilkjøp

 

Reiser

 

Fritid

 

Foto

 

Helse

 

Økonomi

 

Bil

 

©
www.helping.no