Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

Forbrukertest: Strandhotell på Sørlandet i Aust Agder 

Strand Hotell, Fevik

 Historisk hotell på sandstranden
med
flott utsikt, godt kjøkken.
En Sørlandsidyll


 Tekst og foto © : Gunnar Christensen

Strand Hotell på Fevik er en Sørlandsperle både når det gjelder beliggenhet og akitektur. Her har selskapslokaler og kjøkkenet
vært testet fra 1960-tallet og frem til i dag: Barnedåp, konfirmasjon og bryllup i tillegg til en rekke andre anledninger. I løpet av denne tiden er hotellet oppgradert fra sommerhotell til helårshotell.

Historie
Hotellet har lange tradisjoner og tilhører kjeden historieske hoteller.
Helt siden 1937 har Strand Hotel, Fevik vært et attraktivt feriested i skjærgården. Hotellet har tiltrukket seg kjente gjester som forfatteren Roald Dahl: Han var stamgjest her i over 30 år, sammen med sin Oscar-belønnede kone Patricia Neal. 

Hotellet ble i sin tid bygd med eksklusive kvaliteter: 
- Opprinnelig var spisesal m.m. dekorert med originalmalerier direkte på veggen av kjent kunstner fra hotellets første år. Dette er beklageligvis ødelagt med overmaling og tapetsering og er trolig gått tapt for all fremtid. 
- Opprinnelig var dansegulvet eksklusivt spesialkontruert for dans slik at det gav litt etter for bevegelsen på gulvet og gjorde det behageligere å danse på parketten, særlig med selskapsdans. Dette eksklusive dansegulvet ble ødelagt i forbindelse med en av oppussingene på 80-tallet. Det opprinnelige dansegulvet er nå tapt for fremtiden - og trolig for dyrt å rekonstruere eller det finnes kanskje ikke håndverkere som kan bygge slike gulv i dag.
Slike skandaler burde riksantikvaren forhindret.

Et moderne og attraktivt hotell
I de senere år har det kommet nye påbygg med konferansesal og spa samt mer moderne hotellrom. Utearealet er også forbedret og oppgradert. Stranden er den samme med finkornet sand og deilig vann rett inn Fevikkilen fra havet. 

Skjærgården utenfor har idylliske øyer og en kanal for småbåter som skal til Grimstad havn. Fevikområde er kjent for det fine rødlige fjellet i skjærgården og en rekke fine finkornede sandstrender, kanskje flere sandstrender innen dette begrensede område enn noe annet sted på Sørlandet. Lokalbefolkningen velger strand ut i fra vindretningen. Stranden Storesand er av VG kåret til Norges fineste sandstrand for noen år tilbake.

Fra hotellet går gang og sykkelstier i begge retninger til Arendal og Grimstad. Regelmessig bussforbindelse i begge retninger. Kort bilvei til småbyene på Sørlandet, 2 flyplasser -  Gullknapp i Froland og Kjevik i Kristiansand - samt den populære dyrepraken mellom Lillesand og Kristiansand.

  De senere år er hotellet veldrevet og maten av god standard med fokus på lokalproduserte råvarer og god kokkekunst.
Hotellet fikk ny ledelse i 2017.

Behaglig stille og rolig område ved havkanten. Populær langgrunn sandstrand trygg og god for småbarnsfamilier - både for hotellets gjester og fastboende. Innerst i en bukt - Fevikkilen -  med havet rett ut. Lite berørt av støy fra lokal kystvei mellom Arendal og Grimstad. 

Testet i perioden mai 1965 til september 2018


Hotellet gies poeng
med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn:
, dårligst er 1:

Totalinntrykk

  En idyll beliggende på en av Feviks fineste sandstrender  mellom Arendal og Grimstad.

Rom/frokost
Rom er ikke testet mhp overnatting da hotellet er i helping.nos nærområde..

Omgivelser
Sandstrand på eiendommen like framfor hotellet og promenade langs vannet til Fevikkilen båthavn, idrettsanlegg og kort vei til kjøpesenter på Feviktoppen.

Spisestedet
Frokosten er ikke testet, men middager og luncher er testet gjennom mange år og har bestått tester til barnedåper, konfirmasjoner og bryllup.


Hotell