Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Trafikkskade
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

Beklager utdatert test:

Forbrukertest: Rica Nidelven hotell
Nå Scandic hotell, Trondheim

Stresshotellet

 Tekst og foto © : Gunnar Christensen

Tenk deg at du er sliten etter å ha kjørt fra Oslo og ankommer Trondheim for første gang samtidig som GPSen i bilen streiker. Du må kave rundt i sentrum for å finne hotellet. Og når du finner det så er den lille plassen framfor hotellet full av biler så du må vente en god stund. Til alt overmål er det parkering forbudt her på det eneste lille stedet du kan stoppe for å sjekke inn på Rica Nidelven.

Når du endelig har fått deg ei parkeringsluke i det forbudte området og kommet til resepsjonen er også der kø. Det første du får høre i resepsjonen er at hotellet ikke har parkeringsplass til bilen din, men du blir fortalt hvor i byen der er parkeringshus og gateparkplasser. For en nedtur av en ankomst, særlig når du får beskjed om at du har 15 min. på å bære ut av bilen og sjekke inn på hotellet før bilen må flyttes.

Og rommet er til alt overmål lengst mulig unna resepsjonen med heis ned, lange korridorer og heis opp. Moderne og nytt i 2009. Grei standard og greie rom. Utsikten fra rommet mot elva er vakker og fredelig, men støy fra jernbane og gatetrafikk kan forstyrre søvnen i andre deler av hotellet. De lange godstogene dundrer over broen like ved om natten.

Spisestedet har kun kapasitet til å betjene havlvparten av hotellets gjester. Det blir kø og masete å få i seg frokosten hver morgen. Jeg har aldri spist en hotellfrokost under så stressende forhold.

Vi er familie på 5 som ikke fant bord. Etter 25 minutter venting før bord ble ledig var det knapp tid til å spise før maten ble ryddet bort. Her venter man ikke et minutt over stengetiden for servering. Hvorfor forlenges da ikke frokostserveringen når kapasiteten åpenbart ikke fungerer?

Hotellfrokosten er priorietert her, men ikke landets beste Rica-hotell som det skrytes av. 

Neste tur til Trondheim blir til et annet hotell.

SE vår test på Clarion hotell i Trondheim

Alle Rica-hoteller har et eget system for såpe og shampo på badet: To små gjerrige søyler pr. person som lett detter på gulvet i dusjen. En talentløs designidè. Takke seg til systemet andre hoteller har med rause såpedoseringer som skummer skikkelig. 

Test: August 2011 etter dette har det vært eierskifte på hotellet. Nå heter det Scandic og er trolig bedre enn det var som Ricahotell. 

Hotellet gies poeng
med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn:
, dårligst er 1:

Totalinntrykk

Et greit hotell på ei sentral tomt ved elvebredden, men masete forhold med frokost og parkering. Støyplager fra jernbane og trafikk på deler av hotellet. Lite og upriorietert treningsrom er skrytt opp i presentasjonen.

Rom  
Moderne og nytt i 2009. Grei standard. Utsikten fra rommet mot elva er
vakker og fredelig, men støy fra jernbane og gatetrafikk kan forstyrre søvnen i andre deler av hotellet.

Omgivelser
Sentralt og idyllisk
plassert på elvebredden. Sentrumsnært.

Spisestedet  
Spisestedet har kun kapasitet til å betjene havlvparten av hotellets gjester. Det blir kø og masete å få i seg frokosten. Har aldri spist en hotellfrokost under så stressende forhold.

Hotellfrokosten er variert
og god, men ikke landets beste som det skrytes av.

Frokosten på Rica Holmenkollen i Oslo er bedre og har bl.a. bedre utvalg i bakervarer.

Trestgruppe:
En familie på 5

 

©
www.helping.no