Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 

Beklager utdatert test:

Forbrukertest: Revsnes Hotell, Byglandsfjord

Idyll i Setesdal

Dårlig kjøkken - kan ikke steke kjøtt.
Ny eier etter denne test.

 Tekst og foto © : Gunnar Christensen

Mellom riksvei 9 gjennom Setesdal og den idylliske Byglandsfjorden ligger Revsnes hotell. Får du rom mot fjorden kan du nyte idyllisk utsikt uten trafikkstøy. På hotellets vakre strandlinje ved Byglands-fjord kan du slumpe til å se det dampdrevne veteranfartøyet
"Bjoren" som har anløpskai like ved.

På solvarme sommerdager er det flott å kunne sitte i hagen og nyte den vakre og fredelige beliggenheten. Det er den vakre beliggenheten som tiltrekker. Hotellets arkitektur og standard er ikke severdigheten. Rommene har gjennomsnittelig standard, ryddig og greit, men ikke helt moderne.

Det dampdrevne veteranfartøyet "Bjoren" (bildet).

Jeg besøkte hotellet i 2001 og 2011 i begge tilfeller i forbindelse som
 del av en gruppe på mellom 30 og 40 personer i anledning jubileum.

Besøket i 2001 var en hyggelig opplevelse med god mat og flott service. Siste besøk i juni 2011 var like etter et eierskifte på hotellet. Med ferske eiere og besetning handterte personalet en travel helg med fullt belegg.

Etter dette siste besøk i 2011 er det i 2013 nye eiere.

Dårlig kjøkken
Men kokken som var der i 2011 må nok ta seg et kurs ved stekepannen. For hjortefileten var seig, rå og blodig - totalt uspiselig. Dette er ikke helt etter forventningene når hotellet serverer en kostbar tre retters festmiddag til en større gruppe i en slik anledning. Da bør kjøttet være middels stekt. Hvis ikke bør betjeningen spørre hver enkelt gjest om stekegrad.

I en slik sammenheng som feiring av jubileum får man seg jo ikke til å sende middagen ut til ny stekerunde. I en hyggelig setting vil ingen ødelegge en god stemning med å klage på maten. Mange pinte derfor i seg rått kjøtt, mens andre spiste kun potetene og grønnsakene og lot den seige, blodige delen av serveringen ligge igjen. Trist at så eksklusivt kjøtt fikk så dårlig kokkekunst og en feiring som ellers var perfekt ble det ikke som følge av et dårlig kjøkken.  Test:
Juni 2001 - Juni 2011.


Nye eiere etter dette

Hotellet gies poeng
med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn:
, dårligst er 1:

Totalinntrykk

Et greit hotell på ei vakker tomt med strandlinje til Byglandsfjord. Med rom mot fjorden kan du nyte flott utsikt uten støy fra veien.

Hotellet hadde eierskifte våren 2011. De nye eierne må nok stramme opp kokken om serveringen skal bli like bra som tidligere for vi fikk blodig, rått og seigt kjøtt til festmiddagen. Ny eier i 2013. ikke testet etter dette.

Ved stort belegg er det knapt med parkerings-plasser utenfor hotellet. Gratis parkering på hotellets område..

Rom  
Gjennomsnittelig standard, ryddig og greit, men ikke helt moderne. Utsikten fra rom mot fjorden er vakker og fredelig. Rom mot reiksvei 9 tett på hotellet kan gi litt trafikkstøy.

Omgivelser
På varme sommerdager
er det flott å kunne sitte i hagen og nyte den vakre
og fredelige beliggenheten med strandlinje til Byglandsfjord

Spisestedet  
Grei frokostservering. Blodig rått kjøtt til middag: Dårlig kjøkken.

 

HotellUtdatert 3 - 2019