Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 


 

Euro NCAPs sikkerhetstest av biler:

Best beskyttelse
mot nakkesleng

Av Gunnar Christensen

NCAPs sikkerhetstest har konsentrert seg spesielt om nakkesleng-skader fordi dette er alvorlige og kostbare skader for den enkelte og for samfunnet. Her linkes til NCAPs sikkerhetsliste over de beste bilene, de middelmådige og verstingene når det gjelder nakke-slengbeskyttelse.

BIlenes beskyttelse mot nakkesleng (whiplash) er svært forskjellig. Noen nakkestøtter/seter er godt egnet til å beskytte deg mot nakkesleng andre ikke. Dette er viktig informasjon når du velger bil. Listen oppdateres fortløpende slik at du også finner de nyeste modellen som er i salg nå. Det er verd å merke seg at det kun er nakkestøttene i forsetene som er testet. Det kan være stor forskjell på nakkestøtter framme og i baksetet:

Les det mest oppdaterte
Denne nettlinken oppdateres fortløpende på
www.euroncap.com/whiplash.aspx

Undersøkelsen bekrefter at ulike bilmodeller og årganger innen samme bilmerke har ulik kvalitet. Bilmerker med flere gode modeller er bl.a. Volvo, BMW, m.fl. har både gode og dårlige resultater på denne listen. Sjekk derfor den konkrete modellen du har eller ønsker deg. på linken over direkte hos NCAP.

Ikke kjøp bilene nederst på listen.
Samtidig er det bilmerker som utmerker seg negativt med dårligst beskyttelse mot nakkesleng: Dette er biler som ikke holder mål m.h.p.sikkerhet og som må karakteriseres som et dårlig kjøp.

Biltest:
Disse bilene kan redde ditt liv

Stadig flere bilkjøpere vedsetter kollisjonssikkerhet både ved kjøp av ny og brukt bil. I dag kan du få biler i alle størrelser med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstest.


 

Bil

Oppdatert 2-2019

©
www.helping.no