Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

Farmors middag:
Bankekjøtt

Av Ellen Marie Christensen, foto Jens Chr. J. Christensen



Sjekk kjøttet nøye før du kjøper det. Sjekk at kjøttet har god kvalitet uten slinter. Slinter sees som lysere striper i kjøttet. Stykker med ensfarget kjøttfarge er en god start på et vellykket måltid. Kjøp f.eks. et stort stykke til hver person.

Bank kjøttet. Bruk f.eks. den uskarpe enden av en kjøkkenkniv hvis du ikke har et spesialredskap for bankingen. Bank kjøttet på begge sider før steking. Brun så kjøttet på begge sider i pannen.

Steking
Ta deretter fram en gryte - gjerne en jerngryte - der du legger stykkene fra stekepannen. Hell deretter vann oppi gryta til like over kjøttet. Tilsett deretter salt, pepper og 2 til 3 laubærblader og la det koke i opp til en time til kjøttet er blitt mørt. Serveres inntil poteter eller ris samt grønnsaker.

Slik lager du sausen til bankekjøttet:
Brun litt smør i pannen. Deretter sper du på med mel og spe deretter på med kraften fra kjøttet til du har en passe tykk saus.

God appetitt.

 

Innhold

 Tradisjonsrik
norsk middag:

- Bankekjøtt



Mat

- Mat-tips

 

©
 www.helping.no