Aktuelt
  Alternativt
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Trafikkskade
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Facebook
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

Farmors middag:
Ferskt kjøtt med løksaus

Av Ellen Marie Christensen

Beregne porsjoner: Slakteren vet ofte hvor mye du trenger ut i fra hva barn og voksne spiser og kan gi råd om hvor mye kjøtt du trenger til denne retten.

Legg kjøttet i en gryte med lokk.
Fyll vann i gryten til kjøttet og tilsett salt og pepper etter behov. La kjøttet koke i ca. 30 minutter før du tilsetter grønnsaker: Gulerøtter i skiver + oppskåret hodekål + sellerirot i skiver som firkantede brikker.

Løksaus:
3 spiseskjeer smør
4 spiseskjeer mel
Ca. 6 dl løk kraft
1 til 2 spiseskjeer eddik
Ca. 2 teskjeer farin/sukker
Ca. 1 teskje salt

Skjær opp løken og kok den. Ta smør og mel i gryta. Spe med løk kraften. Tilsett løken og deretter eddik, sukker og salt etter smak.

God appetitt.

 

Innhold

 Tradisjonsrik norsk middag:
- Ferskt kjøtt med løksaus



Mat

- Mat-tips

  Bankekjøtt
  Blomkålsuppe
  Drikkevann
  Ferskt kjøtt
  Grønn suppe
  Kjøttkaker
  Matnyttig
  Pizza
  Scampi
  Taco Shells

 

©
 www.helping.no

Hovedsiden

Innhold