Retro design

Organisasjonsnr.
997604830

© Copyright
På nett siden 2001

Innhold

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 Reiseråd

Pass
Vaksiner
Medisiner
Reiseforsikring
Helsetrygdekort
Reisegaranti


 

Helårs reiseforsikring
er den billigste og beste løsningen på reiser.

Reiseforsikring som selges sammen med reisen hos reisebyrået er be-tydelig dyrere enn helårs reise-forsikring.

Stol ikke på at reise-forsikringen på kredittkortet dekker deg fullt ut.


 

 Flyskrekk

Finnes hjelp?
Vi tester DVD-kurs som kan hjelpe deg

.

 


 


 

Kl 06.00 hver morgen dundrer rengjøringsdama
på døren og brøler: Cleaning!

Hotellet Panthea Garden:Kypros

Soluke på Grecian Bay

Hotellet bør heve den sanitære standarden.
Her er dessuten langt å gå til sandstranden.

Vi tester pakketur i sommerhalvåret en uke til Kypros for to voksne og tre barn til Ayia Napa på Panthea Garden hotel. Pakketur uten måltider og forsikring.

Helårs reiseforsikring er den billigste og beste løsningen også på slike reiser. Reiseforsikring som selges sammen med reisen er betydelig dyrere enn helårs reiseforsikring. Stol ikke på at reiseforsikringen på kredittkortet dekker deg fullt ut.

Flyreisen
Alle selskapene som sender gjester til Kypros har felles flytransport fra Gardemoen til reisemålet. Airbus A330-300 og seriøst Scandinavidsk selskap gir god sikkerhet. Fin service og norsk/skandinavisk-talende besetning samt behagelige fly. 

Flysikkerhet blir stadig viktigere for oss forbrukere i et marked der også useriøse flyselskap med høyere ulykkesrisiko frakter passasjerer til reisemål fra Norge. Flyulykker med store tapstall minner oss om hvor viktig flysikkerheten er.

  Reisemålet: Ayia Napa, Kypros
Turistbyen Ayia Napa har høyt aktivitetsnivå i turist-sesongen med flere sandstrender og et godt utvalg av dagligvarebutikker og spisesteder samt tivoli. Butikker i "Nille-sjangeren" er over-representert.

Muligheter for flere vann-sportsaktiviteter og billeie.
Kypros har venstrekjøring liksom i England.

De fleste som arbeider i turistnæringen behersker engelsk.

Deler av byen bl.a. ved klostertorvet og stranden Nissi Beach har stort innslag av ungdom. Det kan virke som om reiseselskapene støttet av pressen markedsfører Ayia Napa som en ungdommenes festby, men byen har tilbud til alle aldere.

Grecian Bay ved havnen er en svært tiltalende og fin sandstrand som må betegnes som den beste på stedet med rent og tiltalende bade-vann. Stranden er stor nok til at den ikke lett blir overfylt. Et tips er å gå litt bortover stranden fra havnen - der er det ikke så tett med folk.

Ved moloen i fiskerhavnen finner du et hyggelig spisested ved navn "Vassos Fish Harbour Taverna", med god mat og fin utsikt over havnen og strandpromenaden.

Varme soldager under hele oppholdet.

  Hotellet: Panthea Garden

Panthea Garden/VillagePanthea Garden/Village består av to etasjes bygninger med leiligheter i enkel standard tilrettelagt for barnefamilier med bassenger og hageanlegg. Hotellet bærer preg av å være litt slitent og ikke så godt vedlikeholdt særlig på bad og toalett.

Toalettet kan ikke ta toalettpapir slik at dette må legges i en pedalbøtte ved siden av toalettet: Dette gir stank i over 37 graders varme og er upraktisk for familier med små barn: Gjester opplyses at det kan bli erstatningskrav mot dem dersom det blir tette toaletter. Dette er vanlig toalettsystem på Kypros ble det opplyst.

Leilighetene har ikke TV og oppvaskmaskin, men lite kjøleskap og to kokeplater.

Aircondition?
Aircondition i leiligheten må du betale ekstra for om dagen, men ikke om natten. Dette er en ulempe når gradestokken viser over 37 grader ute og innetemperaturen en enda høyere. Anlegget var imidlertid slik at mange ble syke av å bruke det om natten ble det opplyst. Vi brukte følgelig ikke anlegget. Slik sparer hotellet strømutgifter. Disse forholdene blir det ikke opplyst om ved/før bestilling i Norge.

På bildene og i presentasjonen ser det ut som om sandstranden er like ved hotellet, men det viser seg på stedet at det er ca. 1 km. å gå til nærmeste sandstrand på en strandpromenade langs sjøen.

Hotellet er registrert i salgsannonsene som et hotell med 4 stjerner/logoer: Da forventes en langt bedre standard enn dette.

Reiseselskapene har felles reiseledere på denne destinasjonen. Man skulle tro reiselederne hadde brukt parodien "Selskapsreiser" av Lasse Åberg som opplæring. Her var gymnastikk i bassenget m.m. og musikken fra denne filmen.

Feilinformasjon og slurv trekker ned. Vi nevner bl.a.:
- Goden Beach som ble markedsført som den beste stranden, var alt annet enn dette. På stedet var bl.a. tre slitne brakker med medtatte snackbarer og lite tiltalende betjening.

- Informasjonspermen på hotellet om avganger for hvilke personer på hvilke busser til flyplassen etc. var borte på avreisedagen hvilket medførte kaos og unødig stress. Et oppslag hadde vært mye bedre enn en mappe som kan bli borte.
- "Anbefalte" restauranter på stedet Ayia Napa, var betydelig dyrere enn de øvrige av samme kvalitet. Den anbefalte restauranten "Odin" var opp til dobbelt så dyr som tilsvarende restauranter på stedet.

  Totalinntrykk:
Reisen ble kjøpt hos reisebyrået Berg-Hansen.
- Flyselskapet som ble benyttet var i topp klasse med hensyn på sikkerhet og komfort i chartertrafikk med Airbus A330-300. Dette er svært viktig for følelse av sikkerhet og komfort.

- Hotellet var i beste fall middels bra. Ikke 4-logoer/stjerner
som det ble opplyst ved kjøp av reisen. Feil informasjon om hotellets standard svekker tilliten til selskapet og trekker ned. Feil informasjon om hotellstandard er også grunnlag for krav om prisreduksjon i etterhånd.

- Reiseledere på denne destinasjonen jobbet amatørmessig, ga feil informasjon om forhold på stedet, rotet med informasjon om avgang som skapte kaos reisedagen og hadde lite orden på noe. Vi gir  totalt 0 soltegn til guidene.

Sandstranden Grecian Bay med Ayia Napa havn i bakgrunnen


 

Innhold


- Kypros: Grecian Bay
- Norske taxfree-regler
- Kypros viner
- Linker

Les også:
 Lanzarote
Bare en soldag
på ei uke

Les også: 
Grand Canaria
MelonerasCharter

I dag må du betale ekstra for å få mat på flyet og transport til hotellet noe som var en inkludert selvfølge tidligere. Dette mens prisene på det norske markedet har steget betydelig på charterreiser i
de senere årene. Se derfor etter muligheter for å reise på charterferie fra Danmark eller England som er betydelig billigere.

 

Kypros viner

På Kypros produseres flere gode terrasse-viner til litt i overkant av to kypriotiske pund pr. flaske.

Liker du å slappe av med et glass rødvin på terrassen kan vi anbefale flere rimelige og gode viner:

Santa Marina
- medium sweet

Anthea
- medium dry,

Olympus
 sweet red

Disse vinene selges ikke av AS Vinmonopolet i Norge.

HotellReiser

 

Fritid

 

Oppdatert 5 - 2019

©
www.helping.no