Aktuelt
  Alternativt
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Trafikkskade
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Facebook
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

Jakten på helbredelse - healing

Foto: Christoffer Jore Christensen
av Gunnar Christensen

Da Joralf Gjerstad i 2008 fortalte sin livshistorie i boken "Snåsa-mannen" kom healing på dagsorden. Mange ble forbauset over hva som kan utrettes med slike evner som Gjerstad "dokumenterte". Gjerstads metode ga assosiasjoner til nytestamentlige helbredelser etter som det ofte bare skal en berøring til for å bli helbredet.

Kontrast
Dette står i sterk kontrast til den telefonstormen jeg fikk fra trafikkskadde etter at jeg ga ut min bok "Styrkeprøven" - om trafikkskaddes situasjon. De fleste som ringte meg hadde alvorlige kvestelser og helseproblemer. De hadde "forsøkt alt" uten å få hjelp. Også healing.

Flere hadde brukt hele eller store deler av formuen sin på ulike former for alternativ behandling uten å få hjelp etter at det etablerte helsetilbudet hadde gjort hva de kunne. For mange er det vanskelig å innfinne seg med en varig skade og flere trafikkskadde vurderer derfor selvmord.

Håp brister
Da boka "Snåsamannen" kom øynet mange trafikkskadde håp om hjelp
fra Joralf Gjerstad. Først da boka "Snåsamannen" kom ble Joralf Gjerstad kjent over hele landet. Men dette håpet ble brått slukket da boka viste seg i praksis å varsle en takk og farvel til videre praksis.

Gjerstad gjør imidlertid unntak for profilerte idrettsfolk, politikere og andre samfunnstopper som får helseproblemer ifølge media. Mannen i gata derimot møter et hemmelig telefonnummer og en låst dør.

Forståelig nok ønsker Gjerstad å trappe ned sin virksomhet som følge av høy alder, men denne måten å gjøre det på - å innføre et klasseskille i behandlingen - er ikke i samsvar med det Gjerstad mener han står for i boken om han.

Når Gjerstad ikke vil peke ut andre behandlere med tilsvarende evner som kan ta over etter hans virke, oppstår et vakum. Media har referert historier om mennesker som brøt sammen da Gjerstad ikke ville behandle dem.

 Spesielle evner?
Vi har nå det inntrykk at kun få mennesker har denne spesielle evnen til å helbrede som Joralf Gjerstad antaes å ha - om slik evner finnes.

Mange gir seg ut for å kunne helbrede med healing, men det viser seg i praksis at få om noen har disse evnene. Men hvordan finner vi dem med de beste healer-evnene i jungelen av alternative tilbud? Et utall behandlere gir seg ut for å kunne helbrede og har healing som inntektskilde - uten at det virker. For en pasient fortoner det seg umulig å vite kvaliteten i tilbudet før det er prøvet. Og da ryker pengene fort.

 De fleste tilbydere av healing har ikke på langt nær Gjerstads påsttte format. Det er som å lete etter noe smått i en stor jungel. For de "flinkeste" reklamerer ofte ikke fordi de ikke trenger å reklamere: Det er ryktene om resultater som sprees når noen er riktig "fllinke". Hva er plaseboeffekt opp i alle disse beretningen om healing?

 Å legge seg ned på en benk for å bli berørt på spesielle punkter på kroppen til avslappende musikk kan gi et velbehag der og da, men det hjelper ofte ikke på mer enn å roe ned pulsen og slappe av som etter en god middagslur eller en meditasjon. Tilbake i hverdagen kan de fleste konkludere med at dette ikke virker på de egentlige plagene - uansett om det gjentaes flere ganger.

Hvor er de virkelige helbrederne?
Så hvordan finner vi de virkelige helbrederne? Helping har i en årrekke inviteret lesere til å bli med i jakten på de virkelige helbrederne. De som gjør en forskjell. Så langt har vi ikke fått et eneste tips: Da kommer spørsmålet: Virker healing eller er det svindel.

Leserinnlegg:

 
Bønn virker ikke
På alternativmessa i Oslo i vår hadde en menighet tilbud om helbredelse ved bønn som "garantert ville hjelpe på alt" uansett om jeg trodde på det eller ei. Jeg hadde ikke mye tro på det det, men bestemte meg likevel for å teste om dette virkelig hadde effekt. Jeg har ryggsmerter altså svært målbare plager. Etter flere runder forbønn ble konklusjonen at dette absolutt ikke virker.
Vennlig hilsen K.G.


Helse

 

Charter

 

Alternativt

 

©
www.helping.no