Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Trafikkskade
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

 

 Sydenhotell-test

Sydenhoteller med fire stjerner: Hva får du?

Hotellene gies poengmed antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn: .

Hva du kan vente deg om du kjøper fire stjerners hotell
eller apartement i syden på tre desitinasjoner:
Cypros, Grand Canaria og Lanzarote.

Grand Canaria
Meloneras

Hotel Lopesan Costa Meloneras.
 Et stort og flott firestjernes hotell ved havet med storslagen parkanlegg med over to tusen palmer samt 8 svømmebasseng og en stor gjestekapasitet.

Test:  
Mest for pengene?

Las Meloneras er det mest eksklusive området du kan besøke på Gran Canaria og kalles "luksusstripen". Området ligger ved den kjente Maspalomas-stranden og er det beste du kan velge om du ønsker deg god standard uten å sprenge budsjettet på Grand Canaria. Her ligger flere store hoteller med fire og fem stjerner på plakaten. Området består hovedsakelig av nybygg som er vel tilrettelagt med butikker og restauranter.

 

 Lanzarote
Playa Blanca

Hotell Iberostar Papagayo
Kan du tenke deg noe bedre enn å sjekke inn på et rolig hotell i vakre og landlige omgivelser ved sjøen hvor du kan både se og høre bølgene slå mot stranden. Ingen lyd av biler og trafikk, ingen støyende diskotek og andre støykilder. Bare bølgene som slår mot stranden; Når du skal sove - og når du våkner om morgenen. Hørte jeg deg si "herlig ferie"?

Test:

Playa Blanca var en liten ukjent fiskerlandsby da vi besøkte Lanzarote første gang i 1975.  1986 tok vi inn på et lite nybygd hotell like ved havnen i Blanca som nå var vokst til et lite turistsenter med en liten strandpromenade med bystrand i sentrum. Hovedattraksjonen er likevel Papagayostrendene som nå er blitt så berømte. Papagayostrendene er nå friareal, men der er bilvei til tre av de fire strendene samt strendene som ligger på østkysten.

Nå er Playa Blanca blitt betydelig større med et velutviklet tilbud av hoteller og handelsenæring samt et betydelig antall restauranter.

Kypros
Ayia Napa

Panthea Garden/Village
består av to etasjes bygninger med leiligheter i enkel standard tilrettelagt for barnefamilier med bassenger og hageanlegg. Hotellet bærer preg av å være litt slitent og ikke så godt ved-likeholdt særlig på bad og toalett.

Toalettet kan ikke ta toalettpapir slik at dette må legges i en pedalbøtte ved siden av toalettet: Dette gir stank i over 37 graders varme og er upraktisk for familier med små barn: Gjester opplyses at det kan bli erstatningskrav mot dem dersom det blir tette toaletter. Dette er vanlig toalettsystem på Kypros ble det opplyst. Leilighetene har ikke TV og oppvaskmaskin, men lite kjøleskap og to kokeplater. Tro det eller ei: Dette er 4-stjerners.

Test:
Turistbyen Ayia Napa har høyt aktivitetsnivå i turist-sesongen med flere sandstrender og et godt utvalg av dagligvare-butikker og spisesteder samt tivoli.
Muligheter for flere vann-sportsaktiviteter og billeie.
Kypros har venstrekjøring liksom i England.


Deler av byen bl.a. ved klostertorvet og stranden Nissi Beach har stort innslag av ungdom. Det kan virke som om reiseselskapene støttet av pressen markedsfører Ayia Napa som en ungdommenes festby, men byen har tilbud til alle aldere.

Grecian Bay ved havnen er en svært tiltalende og fin sandstrand som må betegnes som den beste på stedet med rent og tiltalende bade-vann. Stranden er stor nok til at den ikke lett blir overfylt. Et tips er å gå litt bortover stranden fra havnen - der er det ikke så tett med folk.
 

Innhold

 Hotelltest:
 Firestjerners sydenhoteller
Reise
Charter

Norge:
Lindesnes Fyr:
Lindesnes
www.lindesnesfyr.no

Finn Reise: www.finn.no
Momondo: www.momondo.dk
Orbville: www.orbville.no
Kayak: www.kayak.com

Reisegarantifondet: www.reisegarantifondet.no
www.rgf.no/

Charter:
allinclusive
Solia
Solfaktor
Lilleput
Reiseguiden
Restplass
Spies
Star Tour
 Ving
Apollo
Torp.no/
Ticket.no


Tollkvoter:
www.skatt.no
www.toll.no

 

Norske
taxfreeregler:

Fra 1 juli 2006 ble det innført nye norske traxfreeregler:

Den nye kvoten er:
1 liter brennevin og 1,5 liter vin ( 2 flasker), eller 3 liter vin (4 flasker).

Øl- og eller rusbruskvota på 2 liter i tillegg til brennevin/vin endres ikke. Tar man ikke med brennevin/vin kan man kjøpe med seg 5 liter øl eller rusbrus.

200 sigaretter eller 250 gram tobakksvarer, samt 200 blad sigarettpapir.

10 kilo kjøtt, ost og förvarer - men bare fra EØS-land

600 liter drivstoff - i bilens egen tank, samt 10 liter på reservekanne.

Verdier på tilsammen kr. 25.000,-

Dette ifølge oppl. fra Finansdepartemantet www.toll.no og Skattebetalerforeningen på www.skatt.no.
 

© 
www.helping.no