Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 

Oppdatert forbrukertest  sept. 2016:
Farris Bad spa hotell i Larvik:

Flott hotell på stranden 
som blir dyrere og dyrere å bo på

 Tekst og foto © : Gunnar Christensen

Kan du tenke deg noe bedre enn å sjekke inn på et rolig og flott hotell i strandkanten hvor du kan både se og høre bølgene slå mot stranden. Ingen lyd av biler, trafikk og folk, bare bølgene som slår mot stranden: Og du er ved Larvik havn med en fin strandpromenade som tar deg langs havnen til vakre gamle historiske bygninger og parkanlegg med monumenter og historie om både Tor Heyerdahl og Colin Acher ved den gamle kirken.

Kjøkkenet 
Det mest utrolige med dette hotellet i 2009 var likevel at eierne med Peter Stordalen og Rimi-Hagen i spissen hadde ansatt folk på kjøkkenet som ikke kunne lage mat. Kjøkkenet på dette hotellet var den gang intet mindre enn en skandale. En Peppes Pizza like om neste hjørne var reddningen. Dette var første gang jeg har opplevd at et dårlig kjøkken ødelegger for et opphold som ellers ville ha vært helt topp. 

Nå ved andre besøk i 2016 var kjøkkenet så bra som man kan forvente
på et så flott hotell. Hotelledelsen har åpenbart tatt grep og skiftet ut hele kjøkkenpersonalet. Nå kan de virkelig lage mat på kjøkkenet her. Vi hadde to døgns opphold med frokost og tre retters middag.

I 2016 feiret vi bryllupsdagen med en utmerket kamsjell til forrett, til hovedrett en rikelig, estetisk pyntet og aldeles utsøkt brosme. Deserten var en rett med rørte jordbær og et stykke kake. Servicen var utmerket og personalet gjorde absolutt "det lille ekstra" som man ønsker seg ved en slik anledning. Meget bra

"Tid for kjærlighet"
Vi bestilte i 2009 en overnatting fra lørdag til søndag i september "med noe ekstra". Tilbudet het "tid for kjærlighet" til godt over tre tusenlapper for to og markedsføres som en "romantisk og tid for kropp og sjel". Oppholdet innbefatter bl.a. en halv flaske champis og frukt på rommet ved ankomst, spaprodukter og en tre retters middag på lørdagskvelden for to.

Da middagen skulle nytes i 2009 oppdaget vi at menyen kunne ikke velges, men var fastlagt av hotellet: Den såkalte forretten var en stor tallerken med et lite salatblad påstrødd små stekte baconskiver som var både tørre og harde samt en spiseskje med halvstekt, uspiselig "kyllinglever". En lever som nok burde vært levert til sjekk hos Mattilsynet. Dette var tydeligvis et forsøk på minimalistisk matdekorasjon. Middagen var "kjøtt fra ei ku som hadde født to ganger" forklarte kelneren ivrig på svensk. Vi bestilite godt stekt kjøtt og fikk servert blodig, rått kjøtt som straks ble sendt tilbake til kjøkkenet igjen. Da en "godt stekt" porsjon endelig kom på bordet fant vi to små seige kjøttstykker på en stor tallerken "badet" i en hel spiseskje potetmos og et eggeglass med kokt gullerot iblandet kantarell i en slysaus. Desert var et eggeglass med Chreme Brulet. Etter denne middagen var vi nesten like sultne som da vi ankom spisesalen.

 Slagmark
Frokosten i 2009 varer til kl. 11.00 på søndagen her. Da vi neste morgen ankom frokosten kl. 10.30 så koldtbordene ut som en plyndret slagmark. Her var nesten intet tilbake etter tidligere gjester og betjeningen hadde ikke tatt seg bryet med å få fylt opp for nye gjester. Og det var flere som kom til frokost på denne tiden. Vi måtte spørre etter det vi ønsket og vente en god stund på at det ble brakt frem. Og når vi endelig hadde fått det vi etterspurte til frokost og fikk satt oss til å spise så stengte serveringen. 

Tottalt sto dette kjøkkenet til stryk i 2009. Vårt råd til hotelleier var klart: - Spark kjøkkensjefen.

I 2016 var frokosten like bra som andre hoteller i denne klassen. Det er tydelig at kjøkkenet nå har fått nytt, godt kvalifisert personale.
Gratulerer Farris bad. 

Hotellets nettside: www.farrisbad.no


Vakker skulptur i spa-avdelingen. Hotellet har mye flott kunst.

Spa
I sommersesongen er det fantastisk å ta på seg badetøy og ta en dukkert i saltvann på stranden like utenfor døra. Når det er kaldere er spatilbudet behagelig. Spaavdelingen er innbydende med variert tilbud i romlige, flotte lokaler som også har utsikt over stranden fra gode liggestoler. Spesielt her er et lite basseng med vann fra Farriskilden.


 


Farris Bad

Testet september 2009
og september 2016

Hotellet gies poeng
med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn:
, dårligst er 1:

Totalinntrykk

Vi testet Farris Bad spahotell i Larvik. Et hotell med moderne arkitektur bygget på byens beste
tomt
i strandkanten.

Hotellet har aldersgrense på 16 år så hele familien kunne ikke besøke hotellet
i 2009. Det ble derfor en helg for to.

Vakker kunst, spennende design, funksjonelle løsninger og hyggelig betjening preger hotellet
.
I 2009 var kjøkkenet  skandaløst dårlig: Nå
har hotellet skiftet ut kokkene og fremstår  med et godt kjøkken som står i stil til hotellet.

Rom
 
Rolige og funksjonelle rom med praktisk design. Standardrommet er imidlertidfor smått og trangt: En skuffelse i
forhold til første besøk.Og særlig prisen tatt i betrakning. Over fem tusen spenn midt i uka utenom sesong. Det var kun tre kleshengere på et dobbeltrom, men dette ble raskt rettet på. Godt lydisolert og gode senger. Betongvegger gir en følelse av god brannsikkernet.

I 2009 på samme dato hadde vi et større og betydelig bedre rom som del av tilbudet:
"tid for kjærlighet". Jeg trodde den gang at dette var standardrom, så hotellet fikk i 2009 ufortjentskryt
for rommet den gang.

Standard dobbeltrom her burde bygges om til ett enkeltrom.

Resepsjonen opplyste på forespørsel om hvorfor der ikke var minibar på rommene: "- Vi har sluttet med det på grunn av stort tyveri fra minibarene."
Dette var forbausende opplysninger som trekker
ned. Har onkel Skrue overtatt hotellet? Hvem stjeler fra minibarene?
Det er første gang vi i helpingtesten støter på et hotell uten minibar.

Omgivelser
 
Beliggenheten ved sjøen
er helt spesiell: En flott sandstrand er en del av denne praktfulle beliggenhenten. En fin promenade langs Larvik havn gjør beliggenheten ekstra fin.

En kort biltur fra hotellet ligger vakre Stavern.

Spisestedet

Vi feiret også denne gang som i 2009 bryllupsdag og skulle i denne anledning unne oss noe ekstra. Denne gang var maten meget god og servicen utmerket. Men prisene var steget betydelig siden sist.


 


Oppdatert 4 - 2019

Link:
http://www.farrisbad.no