Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 


 Bokanmeldelser:

Middel mot dødsangst

Av Gunnar Christensen

Elisabeth Kübler-Ross: "Døden er livsviktig
- om livet, døden og livet etter døden."

Damm Pocket, 192 sider.

2 opplag 2005 og senere utgaver.

Boken er en samling foredrag av Elisabeth Kübler-Ross. Foredragene er bearbeidet til bokform av den svenske legen Göran Grip basert på opptak fra en rekke av Kübler-Ross foredrag verden over.

Som kjent har Elisabeth Kübler-Ross viet sitt liv til omsorg for døende pasienter, særlig døende barn. Heller ikke denne gang skuffer en bok fra denne kjente sveitsisk-amerikanske legen og psykiateren med temaet nær-døden-opplevelser og døende pasienter.

Som leser blir du i denne boken bedre kjent med forfatteren og hennes bakgrunn enn i tidligere bøker. Da blir det også lettere å forstå hennes motivasjon og innsikt i temaet døden.

I tillegg finnes mye humor i boka og en rekke lærerike menneskeskjebner. Få bøker gir bedre innsikt i dødens mysterier. Boka anbefales som medisin mot dødsangst.

 Fin tolkning av Den Tibetanske Dødebok:
Sogyal Rinpoche:
"Den Tibetanske boken om livet og døden"
Grønndahl Dreyer 1996. 429 sider og senere utgaver.

Da denne boken kom på markedet ble den straks en bestselger i Vesten. Nå har de fleste glemt dette skattekammer av en bok for dem som ønsker større innsikt i og kunnskap om dødens mysterier. I denne boka tolker Sogyal Rinpoche "Den Tibetanske Dødebok" og gjør den mer tilgjengelig for mennesker i vesten. Tradisjonelt har den tibetanske kulturen innsiktsfulle skriftelige kilder som gir kunnskap om dødens mysterier.

Dalai Lama sikriver bl.a. i sin bokanmeldelse: "I sin høyaktuelle bok fokuserer Sogyal Rinpoche på hvordan man skal forstå den sanne meningen med livet, hvordan man skal hjelpe de døende og de døde."

Et godt tips kan være å begynne med kapittel 2. Dette fordi forfatteren bruker hele kapitel 1 til å takke alle sine læremestere slik tradisjonen er i TIbet.

 Lisa Williams:
"Livet blant de døde". Cappelen Damm AS
 2009, 254 sider og senere utgaver..

Lisa Williams bok er fantastisk interessant lesning. Å få innsikt i et mediums liv er en skjelden gave. Boka fortjener derfor en stor leserkrets. Hele hennes liv og virke er en dokumentasjon på at der et liv etter døden og at vi er del av en større vikrlighet enn den bevisthen vi opererer med i våre liv. Det er ikke mulig å tro at alt er sllutt med døden etter et møte med henne.

Les også intervju med
 Lisa Williams på helping.no


 

 

Innhold

 Bokanmeldelser:
3 Bøker


Bøker
Bøker du ikke finner i bokhandelen?

Bøkene finnes oftest i bokhandelen/netthandelen kun ca. 2 år etter utgivelsen av kapasitetsgrunner. Deretter kun på biblioteket og bruktbokhandel. Dette hvis det ikke er kommet nytt opplag om forlaget finner det lønnsomt.

 Forfatteren derimot vil helst bli lest så lenge som mulig etter utgivelsen.

De fleste forfattere kan ikke legge ut bøkene sine på nett på grunn av de store forlagenes rettigheter. Slik er det ikke alltid med småforlag.

Dette systemet gjør at du går glipp av mange flotte bøker. Slike som disse bøkene på denne siden.


©
 www.helping.no