Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 


 

Bruktbiltest: Citroën Grand C4 Picasso:

Citroën har lav kundetilfredshet

Foto: Christoffer Jore Christensen
Av Gunnar Christensen

På kundetilfredshet og salgstall er denne bilen en outsider. Men i kjørekomfort og praktiske løsninger skårer Citroën Grand C4 Picasso meget bra. Stillegående og behagelig kjøretøy. Det er som å kjøre en stor bil selv om den bare er litt større enn VW Touran. Og like praktisk med tre individuelle seter bak og plass til 5 voksne med gode designløsninger. Altså en ypperlig familiebil til 5.

Citroën Grand C4 Picasso gir et godt og spennende første inntrykk. Følelsen av god plass. Frontvinduet går over i taket noe som gir et åpent, luftig og behaglig design.

Skal du bruke bilen til øvelseskjøring så får du et problem: Håndbrekka er ikke egnet til det. Motoren gir 110 dieselhester. Og det føles bra på denne bilen.

Det er standard med 7 seter. Bilen leveres med andre ord ikke som 5-seter. Du må du innfinne deg med sorte seter og bare det i lavere prisklasser. Det er først de kostbare modellene som kan by på seter i lyse pene farger. Som ventet er de to bakerste setene ukomfortable og uegnede som sitteplass for voksne kropper. Liksom på Touran. Dog er det raust at bilen leveres standard som 7-seter uansett om du trenger det eller ikke. På VW Touran er det ekstrapris for disse to nesten ubrukelige setene. Produksjonsutgiftene med å legge i to ekstra seter er jo minimale. Det forenkler jo dessuten produksjonsprosessen å ha mindre antall varianter på bilen.

Om Citroën Grand C4 Picasso hadde vært like pålitelig i betydningen like god kundetilfredshet som en VW Touran så hadde jeg kjøpt denne Picassoen. Citroens problem er lav kundetilfredshet. Les: De beste bilene. Det merker kundene seg og salget på denne bilen går tregt. Det hjelper jo heller ikke at Top Gears programledere i TVs mest populære bilprogram mobber denne bilen.

Citroën Grand C4 Picasso som her er testet ble avløst av ny modell i 2013.

Les også: Flerbruksbiler


 

Innhold


 Test:
Citroën Grand C4 Picasso

 
Fakta om testbilen:

Citroën Grand C4 Picasso 2011 modell

Meget gode kjøreegenskaper.

Motor 1,6 liter 110 hk turbodiesel.

6-trinns girkasse.

7-seter standard

NCAP-testet
med 5 stjerner
 Biltest:
Disse bilene kan
redde ditt liv

Stadig flere bilkjøpere vedsetter kollisjons-sikkerhet både ved kjøp
av ny og brukt bil. I dag
kan du få biler i alle størrelser med 5 stjerner
i Euro NCAPs sikkerhetstest.Oppdatert  2 - 2019

©
www.helping.no