Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

 


Gamle Canon compakt digitalkamera og fotoprinter
kan brukes, men er det noe å samle på?

Canon svikter deg

Canon har nå utviklet seg til å bli en produsent av middelmådige, kompakte digitalkameraer som ikke tåler bruk over flere år. Det folk flest ikke vil ha er digitalkameraer som ikke tåler vanlig pent bruk over noen år og som mangler god skarphet og fargegjengivelse. Rygg derfor unna Canon kompaktkamera bl.a. IXUS-serien. Se heller på Panasonic/Lumix digitalkameraer med Leica linser.

Vi kjøpte inn 3 kompakte Canon-digitalkamera til bruk og test i helping-redaksjonen: Canon IXUS 750, 75 og 95 IS. De har skuffet:

(Les også Canon sjokk: Dårlig skarphet under
Brukertesten på Canon IXUS 95 IS)

Brukertest:
Canon IXUS 95 IS

Canon IXUS 95 IS er angivelig en videreutvikling av IXUS 750 med forbedring av kvaliteten på blitzbildene. Designmessig er det ikke så mye forbedring annet enn at kamerahuset er litt mindre og mer avrunnet i designet. Objektivet er imidlertid ikke av samme kvalitet slik at dagslysbildene blir mer kornete ved forstørrelser, men økningen av megapixselverdien fra 7,1 til 10 gir ikke bedre kvalitet enn IXUS 750 - tvert om - for objektivet er dårligere. Bruker-vennligheten er der fremdeles.

Men hvor lenge holder dette kameraet? Luken til batteri og brikke er enda mer spinkelt på dette kameraet enn på
 IXUS 750 som brøt sammen (se test av IXUS 750 under).

Canon sjokk: Dårlig skarphet
Vi har sammenliknet bilder tatt med Canon IXUS 95 IS .kompakt-kamaraet med en gammel modell av Nikon kompaktkamera med kun 5,1 megapixel (type Nikon Coolpix L3).

Testen ble tatt ved å sette SD-kortet fra de to kameraene direkte inn i en ny Phanasinic Plasma 42 tommers full HD-TV: Her kunne man tydelig se at Nikons bilder er betydelig bedre både i skarphet og fargegjengivelse. Canons bilder er dessuten mer grovkornet enn Nikon.

Denne testen var et sjokk for oss og innebærer at det ikke blir kjøpt inn Canon kompakt kamara hos oss i helping-redaksjonen. Neste kompakte anskaffelse blir en Lumix med Leica objektiv.

 

Brukertest:
Canon IXUS 750

Canon IXUS 750 med 7,1 megapixsler har et tiltalende design i sølv. Det er lett å bruke: Kameraet har god brukervennlighet. Tilsynelatende et kamera til å bli fornøyd med. Helt til det går i stykker. Selvfølgelig etter at garantitiden er gått ut. Da ryker lukkermekanismen på dekselet til batteri og minnebrikke. Dermed er det til med tape en stund før du blir lei det. Egentlig er kameraet ubrukelig med denne feilen. Canons politikk er tydeligvis at du ikke skal beholde digitalkameraet lenge. Når garantitiden er ute vil de helst selge deg et nytt. Dette er en lite miljøvennlig politikk. Neste gang du kjøper kamera så se derfor på andre merker.

Dårlig kjøp
Hadde dette kameraet vært like holdbar som tidligere generasjons kameraer så hadde vi vært fornøyd. For kameraet har mange "lyse sider". Den store skjermen øker brukervennligheten. Menyen er lett å bli kjent med. Kameraet ligger godt i hånden og gir deg lyst til å være kreativ og ta flere bilder. Men slitestyrke har ikke kameraet og da er Canon et dårlig kjøp. Er det prispresset i markedet som får Canon til stadig å senke kvaliteten på IXUS-serien?

Brukertest:
Fotoprinter Canon Selphy 810:
Dårlig kjøp

Dette har vært en problem-printer fra dag en. Flere ganger har arkmateren fusket. Fargefeil på bildene har stadig dukket opp som problem. Flere garanti-reparasjoner har ikke løst problemet. Det skal lite slitasje/bruk til før de samme feilene kommer på ny.

Dyr i drift
Blekkpatronene er dessuten udrøye så denne printeren er dyr i drift. Denne printeren kostet oss i tillegg mye ergelser med flere innsendinger fra forhandler til Canon og en lang kamp for å få reklamert på kjøpet. Denne Canon-printerer er et dårlig kjøp. 


Innhold

 Brukertest:
Canon IXUS 95 IS.

 Brukertest:
Canon IXUS 750

 Brukertest:
Fotoprinter
Canon Selphy 810

 

Dårlig kvalitet svekker kompakte Canon

 Det kan hevdes at de nevnte tilfellene på denne siden er enksltstående tilfeller med to uhell: Da
kan vi neve et Canon videokamera som lyden
ble borte på like etter at garantitiden gikk ut etc.. Som kjent er det "ikke lønnsomt" å reparere om det i det hele tatt er mulig.

Forbrukererfaringer
har stor verdi

Det må nevnes at mange produsenter av fotoutstyr har samme politikk som Canon med dårlig slitestyrke på sine varer. Derfor er det viktig at vi som forbruketre deler våre erfaringer på nett så vi kan hjelpe hverandre til å velge de beste varene. Søk derfor etter andres for-brukererfaringer på nett før du kjøper de varene du ønsker. Dette er vel anvendt tid.

Forbrukererfaringene har stor verdi og flere for-brukere bør engasjere seg
i dette. Da vil vi få bedre produkter på markedet - for produsentene er avhengig av å selge varene sine for
 å overleve.


Foto

 

Hotell

 

Fritid

 

Charter

 

©
www.helping.no