Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 

Bruktbil: BMW X5:
Fantastisk bil

Test av: Ole T. Moy

Dette er en fantastisk bil. En behagelig SUV med 211 hk diesel, men motoren er litt treg for denne bilen vekten tatt i betraktning. Dog ligger kjøreopplevelsen på den komfortable siden. Bilen er retningsstabil, fast og fin. Klimaanlegget virker bra. Rattet er godt å holde i. Med "activ drive" trenger man ikke så stort utslag på rattet for å ta svingene. Dette er et fin funksjon på svingete veier.

En ny 7-trinns girkasse på automatgiret føles nesten som trinnløst gir slik at man knapt merker når bilen girer. Akselerasjonen skjer behagelig og kraftig i et jevnt trøkk hvilket er kvalitet.

Bilen har Sportsinnstilling på giret, men det ble testet mest i "komfort". Sportsinnstillingen gir hardere fjæring og støtdemperne blir hardere. Da sitter bilen bedre på veien, men er mindre komfortabel ved at den ikke krenger så mye. Til slik kjøring er det ideelt at nakkestøttene kan justeres slik at hodet får sidestøtte. Samtidig kan sidestøtten også strammes til på seteryggen tilpasset den enkelte person.

Bremsene er lette å dosere, jevne og fine. Bilen er bygd for hard kjøring og bremsene er dimensjonert for dette.

Setene er flotte elektriske komfortseter med minne som kan stilles inn på mange måter. Komfortable med god sidestøtte. Testbilen var en 7-seter, men bakerste setene er for små til voksne: Det er barneseter. Baksetesofaen er som om på en stasjonsvogn der de behageligste sitteplassene er på begge sider bak, men midtsetet kan endres til armstøtte.

Motoren er en rekkesekser på 3 liter som yter 211 heter, kanskje verdens beste dieselmaskin. BMW var sent ute med dieselmaskiner, men da de først kom for omkring 15 år siden så ble motorene bedre enn dem Mercedes produserer. I dag er Mercedes dieselmotorer som tidligere var ansett som de beste, ikke på langt nær så gode som dem BMW nå produserer. BMW har denne tronen nå.

Les også test:
BMW 530 XD Touring


 

Innhold

 Bruktbiltest:
BMW X5
med 4WD

 
Testet av Ole T. Moy

Fakta om testbilen

BMW 5X  
Motor V6 med 211 dieselhester
7 trinns automat girkasse
4 WD

Modell 2011

 

Sikkerhet:

BMW 5X  fikk alt i 2003 fem stjerner i NCAPs sikkerhetstest som en av de første SUVene på markedet. I samme sikkerhetstest er bilen blant de beste bilene i beskyttelse mot nakkeslang. Dette gjør denne bilen til en av de beste kjøpene om du verdsetter sikkerhet ved bilen din.

 Les mer:
Sjekk også bilens beskyttelse mot nakkesleng

 Biltest

Artikler av
Ole T. Moy

BIL
- Bruktbiltest:
BMW 530 XD Touring

- BMW X5:
Fantastisk bil

  Båt
Forbrukertest:
Yamarin 76DC
m. 250 hk Yamaha 4T.

 


©
www.helping.no