Retro design

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 

 


Helping-magasinet

Organisasjonsnr.
997604830

©
Copyright

På nett siden 2001


De beste bruktbilene?


- Hvordan finner vi de beste bruktbilene?

Ved å sammenlikne kundetilfredstester med en oversikt over hvordan bilene klarer seg i faktiske ulykker på veiene m.ao. testene hos Folksam.

Det svenske forsikringsselskapet Folksam rangerer sin sikkerhetstest på bilene ut i fra ulykker som har skjedd på svenske veier. Således er Folksam en form for bilhavari-kommisjon.

Testresultatene fra Folksam kan lastes ned som pdf-fil.

Dermed er Folksam en sikrere kilde til kunnskap om bilenes faktiske sikkerhet en laboratorieundersøkelsene hos Euro NCAPs sikkerhets-test. Ulempen med testresultatene fra Folksam er imidlertid at de siste bilnyhetene ikke kommer med her etter som det må ha skjedd en del ulykker med hver bilmodell før Folksam finner resultatet pålitelig. Begge testmetodene er derfor til hjelp når du velger bil.

Slik sjekke du bilene:
For å få tall som passer inn i Folksams analyse sammenlikner vi barometeret for kundetilfredshet som stadig kommer på markedet hvert år fra forskjellige utgivere, med folksams tall.

Følgende eksempler kommer frem: Er du f. eks. interessert i å sjekke en Toyota Avensis ser du på tabellen på høyre spalte at denne bilen har en kundetilfredshet som gir en 12-plass på listen en av listene over fornøyde kunder. Går vi deretter inn i tabellen hos Folksam ser vi at også der kommer Toyota Avensis godt ut om du holder deg til nyere modeller enn årgang 2003 merkert med grønn bil til høyre i tabellen..Denne bilen merkert med grønn logo er 40 % sikrere enn gjennomsnittsbilen.

På samme måte kan du sjekke bil for bil med Folksam listen.

Hver år kommer Folksam med oppdatert liste over sikre biler samtidig som eldre lister slettes på nettsidene deres. Problemet er at disse listene får ulikt linknr. for hver nyutgave og det krever litt leting på Folksams nattside.

 

Innhold

 Test:
Folksam
sikkerhetstest sammenliknes med kundetilfredstest

 Biltest:
Disse bilene kan
redde ditt liv


Bilkjøp

 

©
www.helping.no