Retro design

Organisasjonsnr.
997604830

© Copyright
På nett siden 2001

Innhold

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 


 


 

Båtførerprøven er din trygghet på sjøen

Båtførerprøven kan du ta på vår- og høstsemester de fleste steder her i landet. Denne "båtlappen" gir ikke bare rabatt på båt-forsikringen. Viktigst er at du får en tryggere ferdsel på sjøen når du kan orientere deg etter et båtsportkart, kjenne sjøens trafikkregler m.m..

Obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter 

Det obligatoriske kravet til båtførerbevis gjelder båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over 8 meter, fart over 10 knop eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

. Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før prøven avlegges.

Om småjoller og mindreåringe på sjøen

Sjøfartsdirektoratet svare slik på vårt spørsmål om småjoller og mindreårige
etter at båtførerprøven er innført:
Helping.no spør:

- Kan dere klargjøre dette?

Slik svarer Sjøfartsdirektoratet
Viser til din henvendelse. Når det gjelder fritidsfartøy, båtførerbevis og minstealder så gjelder følgende.

Dersom du ikke har fylt 16 år kan du ikke føre båt som overskrider noen av følgende grenser: 8 meter båtlengde (skroglengden), 10 Hk motor, 10 knop hastighet med fører i båten - dvs båten skal ikke kunne kjøres hurtigere enn dette med fører i. Det er lovlig å begrense 10 Hk motorer eller mindre slik at båten overholder kravene. Dette skal eventuelt gjøres slik at man trenger verktøy for å fjerne begrensningen på motoren.

Dersom du har fylt 16 år, men ikke har båtførerbevis gjelder følgende: Du kan ikke føre båt som overskrider 8 meter lengde eller 25 Hk motor.

Dersom du har båtførerbevis gjelder følgende: Du kan ikke føre båt som overskrider 15 meter lengde.

Dersom du har fritidsbåtskippersertifikat gjelder følgende: Du kan ikke føre båt som overskrider en brutto tonnasje på 50.

Med vennlig hilsen
Bjørn Reppe
underdirektør
Sjøvett og fritidsfartøy - www.sjofartsdir.no


 

Innhold

- Båtførerprøven

- Om småjoller og
mindreåringe på sjøen

- Slik svarer
Sjøfartsdirektoratet

- Båtførerprøven må
inn i skolen

Båtførerprøven må inn i skolen

Båtførerprøven bør nå bli valgfag i ungdomsskolen i alle kystkommuner. Dette bør skje på lik linje med trafikkopplæring på land og"mopedlappen" som er valgfag i dag. Det er en god investering i sikkerhet til sjøs å investere i opplæring av unge båtførere både på kort og lang sikt. Det kan forhindre drukning og båtulykker. Valgfaget bør tilpasses denne målgruppen rent pedagogisk. Samtidig må dette valgfaget gies status ved at kurset kalles "Båtlappen" eller noe annet som fenger unge mennesker. Norske kystkommuner har her et ansvar på lik linje med svømmeopplæring.Oppdatert 5 - 2019

©
www.helping.no