Retro design

Organisasjonsnr.
997604830

© Copyright
På nett siden 2001

Innhold

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 


 


 


 

Forbrukertest - bruktbåt:
YAMARIN 76 DC med 250 hk Yamaha

RAPPORT ETTER 11SESONGER:
Kvalitetsbåt

Av Ole T. Moy

Båt og motor gies poeng med antall sol-tegn.
Best poeng er 5 soltegn: - dårligst 1 soltegn.

Fakta om YAMARIN 76 DC med Yamaha

Tekniske data testbåt:
Lengde 7,52 m
Bredde 2,60 m
Vekt båt 1500 kg
Max personer: 8
Motorstyrke 150 - 300 hk
Veil utsalgspris med 250 hk Yamaha V6 3,4 liter 4T.
ca. kr. 700.000,-

Vekt motor 280 kg.

Båten:
Dessverre ble sommeren 2007 ikke det noen håpet, aller minst for nybakte båteiere med store forventninger til mange hyggestunder om bord. Lkevel, noen turer fikk vi - og båten ble vi godt kjent med i løpet av sommeren.

Hvorfor Yamarin 76 DC?
Hvorfor Yamarin 76 DC når vi kunne velge en Ibiza 24 Touring? Vel, i utgangspunktet kan det se ut til at prisnivået er ganske likt og de appellerer trolig til samme kundegruppe. Men ved nærmere øyesyn viser det seg at Yamarinen er langt bedre utstyrt i standardutførelse. I første rekke hva gjelder pantry og WC m/innebygd tank.

Under dekk er det god takhøyde slik at man sitter behagelig, og uten å måtte bøye hodet. 4 koøyer som åpnes enkelt, sikrer en god lufting. I tillegg er det god stuveplass. Fra cabinen er det en stikkøye som går bakover under dekk, og gir plass til to personer - fortrinnsvis mindreårige.

Innredningen framstår med gjennomført høy kvalitet, dog ikke ekstragavant.

Daycruiser
Dette er en daycruiser i ordets rette forstand. En god stor sittegruppe med stort delbart bord gir gode muligheter for sosialt samvær med servering av både kalde og varme retter - kjøleskap og effektiv kokeplate sikrer dette. Putene er gode å sitte på med behagelig vinkel til polstrete ryggstøtter.

Det er en dobbelstol foran ved rattet, slik at man også der kan ha en nær og sosial fellesskapsopplevelse i rolig fart.

Høy kvalitet
Et fellestrekk ved alle innredningsdetaljer og utstyr er høy kvalitet og soliditet. Seter, puter, rekker, pullpit, vindskjerm, kryssholt m.v. bærer alle preg av omsorgsfull kvalitetsbevissthet fra båtprodusenten.

Riper i lakken
Dog skal det bemerkes at inntrykket fikk noen "riper i lakken" da jeg oppdaget vannlekkasje i båten. Det viste seg at det ikke var tetningsmiddel verken rundt lufteventilene eller rundt de utvendige lyspunktene ved badeplattformen.

Også da vannpumpen løsnet og ble liggende i vanntanken, var det lett å tenke seg at noen i produksjonen dessverre ikke har følt ansvaret for kvalitet som forutsatt.

Usedvanlig stødig
I sjøen er båten usedvanlig stødig. Den fikk prøve seg i ytre Skagerrak, hvor en ukes kuling sikret voksne dønninger og den friske brisen laget knapt meterhøye bølger. Både dønningene og bølgene kom inn på vår babord side (fra vest) og jeg var spent på hvordan båten taklet dette.

Og overraskelsen var stor da dette gikk svært så udramatisk. Jeg la farten på 23 - 24 knop og Yamarinen førte oss trygt nordover langs svenskekysten. Ved større bølger tenkte jeg: Hva skjer nå? Men intet dramatisk skjedde, litt opp, litt ned, rolige små sideveis bevegelser og deretter videre framover.

Etter ca. 5 timers tur kom vi inn i smult farvann innenfor Drøbak. Vi la oss i ca 40 knop for å kjenne farten. Det var en like stødig og sikker opplevelse.

Skvalpesjø
Indre Oslofjord er vel kjent for betydelig skvalpesjø, ikke minst på flotte ettermiddager med solgangsbris og endeløst mange båter i mer eller mindre for høy fart. Også dette takler Yamarinen avbalansert og rolig - knapt merkbart.

Der andre båteiere beklager seg over urolig skvalpesjø klarer denne båten sjøene uten ubehag ombord.

Motor  
En svært viktig del av båten er motoriseringen. 250 hk Yamaha er en 6 sylindret 4-takts maskin på 3,4 liter som imponerer tilsvarende.

Den fører båten raskt og uanstrengt i plan, uten nevneverdig planingsterskel. Den er avdempet og stillegående, men gir samtidig en potent, kraftfull lyd ved pådrag.

 Konklusjon - båt og motor
Dette er en båt for de som ønsker en velutstyrt familievennlig daycruiser for ettermiddagsturer, helgeutflukter med overnatting i nærmiljøet, vannskikjøring, tube mv. Samtidig som du har muligheten for lengre turer utaskjærs - sportslige "offshoreturer" til Skagen el.l. - noe som kanskje helst appellerer til far i huset?


 

 

Innhold


 Forbrukertest:
 YAMARIN 76 DC
med 250 hk Yamaha

Artikler av Ole T. Moy

BIL
- Test:
BMW 530 XD Touring

- BMW X5:
Fantastisk bil

  Båt
Forbrukertest:
Yamarin 76DC
m. 250 hk Yamaha 4T.

- Tilbake til "båt"

- Test bowrider
under 200.000

 - Til test bowrider 1
pris 200.000 - 300.000

- Til båttest bowrider 2:
AMT 185BR mot
 Yamarin 58BR

Båtførerprøven
din trygghet på sjøen.

Båtførerprøven kan du ta på vår- og høstsemester de fleste steder her i landet. Denne "båtlappen" gir ikke bare rabatt på båt-forsikringen. Viktigst er at du får en tryggere ferdsel på sjøen når du kan orientere deg etter et båtsportkart, kjenne sjøens trafikkregler m.m..

 
Obligatorisk båtførerbevis for fritidsbåter

Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over 8 meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

Det anslås at rundt 170 000 personer må ha bestått båtførerprøven og skaffet seg båtførerbevis innen 1. mai 2010. Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før prøven avlegges.

Regjeringen setter samtidig i gang et arbeid som gjør det mulig å frata personer som er født før 1980, retten til å føre båt ved overtredelse av regelverket til sjøs, slik det er i veitrafikken.

- Jeg vil dessuten oppfordre alle som er født før 1980 som ikke alt har tatt båtførerprøven, til også å ta prøven, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

 
Mange båttester i pressen basserer seg ofte på få timers erfaring med båten. Ved denne forbrukertesten i helping.no blir testen grundigere. Dette fordi denne testen beskrives av båteieren og oppdateres hele tiden.

Båt

 

Oppdatert 6 - 2019

©
www.helping.no