Retro design

Organisasjonsnr.
997604830

© Copyright
På nett siden 2001

Innhold

  Aktuelt
  Alternativer
  Barnebøker
  Bil
  Bolig
  Bowrider
  Bøker
  Båt
  Charter
  Film
  Foto
  Fritid
  Helse
  Hjelpearbeid
  Hotell
  Mat
  Mental Helse
  Reise
  Religioner
  Slank
  Ung
  Økonomi

 

  Redaksjon

  Annonser
  English
  Hovedsiden
  Innhold
  Kontakt
  Linker
  Om oss

 


 


 


 


Sjøkart du ikke kan stole på?

Hvem har ikke opplevd grunner som ikke står på sjøkartet: En farlig situasjon særlig i høy fart. Fremdeles er ikke alle grunner langs norskekysten på plass i sjøkartene våre. Dette fordi kapasiteten er for lav i registrering av norske farvann. Dette innrømmer Noreca som står for kartregistrering - og de tilføyer at trafikkert farvann prioriteres først i dette arbeidet.

Nye kart
Det er ikke så enkelt at hver båteier kan rapportere grunner og så er det på plass i kartet. Grunnen må måles og registreres med avansert måleinstrumenter før det kan nedtegnes. Og oppdatering skjer fortløpende, men mye gjenstår. Dette betyr i praksis at det er viktig å ha nye kart i båten når du er i ukjent farvann. Og om du har det nyeste papirkartet er du fremdeles ikke sikker på at dette viser alt.

Elektronisk måleutstyr - kartplotteren - gir heller ikke optimal trygghet for de samme kartene med feil ligger også der. I tillegg kan det skje tekniske feil med dette utstyret. Mange mener derfor at papirkartet gir best oversikt og er det tryggeste. Den gode gamle utkikken kan derfor være god å ha for å seile trygt. Dessuten ned med farten nær land der du ikke er kjent. 

Innhold

- Sjøkart du ikke kan stole på.

Brannbomber
på sjøenOppdatert 5 - 2019

©
www.helping.no